Hovudside

Eldre Hosta Typer

by Walther

Eldre Hosta Typer

Hosta er slike velbrukte planter som de er vanlig i de fleste flerårige hager. Den Hosta kan sjelden forveksles med noen annen plante med sine store blader og aromatiske lavendel blomster. Disse skygge planter dyrkes for sin prangende løvverk og tradisjonelt utseende. Hostas har vært en del av Storbritannia og amerikanske hager siden slutten av 1600-tallet. Deres klassiske silhuetter gir perfekte folier for andre fulle skygge eller halv skygge busker og blomster.

Dating Hostas


Hostas kan ha vært økende 1,5 millioner til 8000 år siden. Hosta Venusta utviklet like etter istiden i Korea, og flere arter oppsto etter broen land til Alaska ble ødelagt. Fraværet av fossile bevis gjør det vanskelig å fastslå nøyaktig tidspunkt for oppstart, men anlegget er ansett som en relativt ny botaniske arter.

Hosta Lancifolia


Hosta lancifolia er den eldste registrerte hosta i USA. Det ble angivelig sendt til USA i 1690. Lancifolia produserer mellomstore, lys grønne blader i en kompakt haugen. Den små til medium planten vokser 12 inches bredt med 12 inches høy. Hostas er også kalt Banan liljer og er innfødt til Asia. Hosta planter ble først sett og registrert av en nederlandsk botaniker i den senere delen av det 17. århundre.

Hosta Sieboldiana


Hosta sieboldiana er forelder til den blå hosta. Det er en blå-grønn leaved plante som er hardfør fra US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner tre til 9. Sieboldiana vokser 30 inches høy med en spredning på 48 inches. Blomstene på sieboldiana kommer lavt, i motsetning til de fleste hostas med sine stolte flagg av blomster. Hosta sieboldiana ble innført offisielt i 1980, men var i kultivering lenge før denne datoen. Botanikere er fortsatt fanger opp med å skape kataloger av de eldste arter med innledende datoer registrert som datoen for innreise, ikke datoen for eksistens.

August Moon


August Moon er en tidlig 1900-tallet plante som er en av de første gule eller gull hostas. Den har et stramt mounding vane og foretrekker en halvskyggefullt område. Den vokser 16 inches høy og bærer hvite blomster spir. Teksturen av bladene er litt rusket og rund. August Moon har skapt en rekke gylne idrett i en rekke størrelser som alle tåler en litt solrik beliggenhet. Faktisk noen sollys daglig intensiverer den gylne fargen.