Hovudside

Historien om Mr. Clean

by Walther

Mr. Clean er en rengjøring produkt laget av Proctor & Gamble. Siden 1950 har Mr. Clean blitt brukt i husholdninger rundt om i verden, og ansiktet hans er internasjonalt anerkjent. Fra den opprinnelige Mr. Clean formel til nyere produkter som Magic Eraser, har Mr. Clean endret seg mye i løpet av årene. Mr. Clean historie begynner, som så mange 1950 annonser, på pulten til en art director.

Opprinnelse og First Commercial


For å selge den opprinnelige Mr. Clean væske renere, som er designet for å rengjøre harde overflater, smykker og vaskeri, Chicago-baserte art director Ernie Allen trakk Mr. Clean for første gang i 1957. Mr. Clean senere skulle bli besjelet av Hal Mason for fjernsyn. I 1958, Mr. Clean første kommersielle treffe amerikanske eteren, og produktet fikk raskt en lojal tilhengerskare. Mr. Clean ble spilt av skuespiller Hus Peters Jr.

Jingle


I 1957, Thomas Scott Cadden registrert Mr. Clean klirre i sitt hjem i Skokie, Illinois. Mr. Clean jingle var den eldste jingle på amerikansk TV, og ble sunget av Don Cherry og Betty Bryan.

Tekstene for jingle er:
"Mr. Clean blir kvitt smuss og skitt / Og fett i bare et minutt. / Mr. Clean vil rense hele huset / Og alt som er i den!"

Den fornavn


I 1962 ble selskapet drev en kampanje for å gi Mr. Clean et fornavn. Det valgte navnet var "formelig".

Endringer og Fremskritt i 1960


Som selskapet utvidet i løpet av 1960, gjorde den splitter noen endringer og noen store fremskritt. Mr. Clean var den første flytende rengjøringsmiddel som skal selges i plastflasker, som starter i 1963. Senere i tiåret, ble Mr. Clean nye furu duft utgitt i 1968.

Nye Formel


I 1985 ble Mr. Clean omformulert for å gi bedre rengjøringseffekt. Ett år senere ble den samme reformulert renere gjort tilgjengelig i en sprayflaske.

Brand Expansion


I 1992, Mr. Clean innført et toalett renere / bad væske renere. I 1993 ble Glass og Surface spray innført. Dette produktet har også utfordret en ny duft: Mountain Fresh. I 2003 ble den magiske Eraser overflaten rengjøringspute lansert. I 2008 har selskapet gått sammen med Febreze og lansert en ny all-purpose spray.

Bilvask


I 2007, Mr. Clean åpnet en linje av bilvask, med flaggskipbutikker i Deerfield og Evandale, Ohio. Kunder som besøker Mr. Clean Ytelse bilvask kan ha gourmet kaffe og handle mens de venter.