Hovudside

Hvordan å veve palmeblader for din Tiki Hut

by Walther

Hvordan å veve palmeblader for din Tiki Hut

Folk har vært veving palmeblader for beskyttelse mot elementene i hundrevis av år. Felles for de Stillehavsøyene, har praksisen spredt over hele verden. Bygge en tiki hytte er en flott måte å bringe øya stemning til din egen bakgård. Med litt trening og tålmodighet, kan du veve dine egne palm frynseliner paneler til bruk på taket eller veggen av en tiki hytte.

Bruksanvisning


•  Split en palmeblad i midten av ryggraden med en kniv, slik at begge halvdelene er av samme tykkelse. Kutt 2 eller 3 inches inn i midten av bunnen av ryggraden med en kniv, og deretter å trekke de to delene fra hverandre for hånd. De vil trekke hverandre i like deler dersom den første cut var sentrert ordentlig.

•  Count fem blader opp fra bunnen av ryggraden. Brett blad over slik at den strekker seg mot bunnen. Vev bladet i løpet av det fjerde blad, under det tredje og så videre, inntil den når enden av frynseline. Hold bladet tett mot ryggraden som du veve.

•  Count up to flere blader, deretter gjenta prosessen med den andre blad presset tett mot den forrige veve. Telle to mer forbi det, og gjenta igjen.

•  Tell opp fem flere blader, og gjenta hele prosessen på nytt.

•  Skjær et lite hull i midten av en krysset blad med en kniv når veving krysser åtte til 10 andre blader. I stedet for å veve et annet blad over eller under dette blad, veve gjennom hullet. Ikke gjør hullet mye større enn håndflaten blad som vil tråden gjennom den.

•  Rydd opp de løse kanter når alle bladene har blitt vevd. De løse kanter er de deler av bladene som har forlenget forbi det punkt hvor de kan veves sammen. Bøy endene tilbake på seg selv, og veve dem inn i ordningen i en over-og-under mote, slik at de bøyd rygg seksjoner danner rette kanter. Når alle endene er blitt gjemt bort, er panelet ferdig.

•  Gjenta med den andre halvparten av palmeblad, og deretter fortsette med en ny palmeblad. Hold veving Fronds til du har nok paneler for å dekke tiki hut.