Hovudside

Hvordan lage tomat bur med pinner

by Walther

En tomat bur støtter planten som det vokser, holde blader og frukt ut av bakken. Buret reduserer faren for råte, og beskytter tomatplante fra fugler og andre skadedyr. Mens du kan kjøpe en metall tomat bur, er det like enkelt å lage en hjemme ved hjelp av pinner. Hvis du har en masse trær i hagen din, kan du være i stand til å bruke falne grener, forutsatt at de ikke er mer enn 1/2 tommers tykke.

Bruksanvisning


•  Sett inn grener eller stakes ned i bakken rundt tomat. Innsatsen bør danne en sirkel rundt planten og sirkelen bør være 24 inches bred, med anlegget direkte i midten. Skyv innsatsen ca 6 til 12 inches i jorden.

To Tie ene enden av tauet rundt en stav, 5 inches over jord.

•  Ta tauet bort til bålet ved siden av den første staven og vikle tauet rundt det, 5 inches fra bakken. Flytt tauet over til neste spill i sirkelen og vikle tauet rundt denne innsatsen. Fortsett innpakning tau rundt innsatsen til du er tilbake til den første staven.

•  Bind tauet til den første staven, like ovenfor den første knuten. Skjær av overflødig tau.

•  Knyt tau rundt den første staven, 5 inches ovenfor den første raden med tau. Vikle tauet rundt de andre innsatser, inntil du vender tilbake til den første staven, deretter knytte en knute og klipp av den ekstra tau. Fortsett å lage rader med tau, 5 inches fra hverandre, til du har nådd toppen av pinner.