Hovudside

Hvordan å farge Mørtel med akryl Maling

by Walther

Hvordan å farge Mørtel med akryl Maling

Mørtelen er sammensatt mellom murstein eller betong. Det er limet som holder et prosjekt sammen, og fargen kan avgjøre den samlede effekten av et prosjekt. Mørtel er lett farget med akryl maling. Mange kunst og bygnings konservatorer bruker akrylmaling å farge forhåndseksisterende overflater på grunn av den milde natur akrylmaling.

Bruksanvisning


•  Fyll en liten bolle med vann, og sett den til side. Du må kanskje fylle opp vannskålen under missfarging prosess.

•  Kontroller at du har tilgang til rennende vann, spesielt hvis du arbeider utendørs. Om nødvendig, ta med en gallon vann jug utenfor til arbeidet ditt område for å hindre flere turer for å samle inn vann.

•  Plasser ønsket farge av akrylmaling på en isoporplate. Tilsett en liten mengde vann og blande malingen med en maling kniv. Fortsett å legge vann til du kommer til konsistensen du foretrekker. Et tykkere malingsblandingen vil resultere i mørkere og mer opake farger, mens et tynnere malingsblanding vil tillate den opprinnelige mørtel for å vise gjennom med bare en liten mengde av missfarging. Enten valget er fine. Mengden av mørtel missfarging du trenger, avhenger av dine personlige preferanser.

•  Mal tynnet maling direkte på mørtel. Avhengig av størrelsen på prosjektet, kan det hende du foretrekker å bruke en svamp i stedet for pensel. Både svamp og pensel vil fungere godt for ethvert prosjekt. Male hele overflaten av mørtelen.

•  Tørk overflødig missfarging unna murstein eller betongblokkene som omgir mørtel. Akryl maling tørker ekstremt fort, så det er viktig å holde en våt klut tilgjengelig. Tørk opp eventuelle feil umiddelbart.
La malingen blandingen tørke grundig.

Tips og advarsler


  • Hvis brekking et utendørs struktur, se værmeldingen nøye. Malingen må tørke i minst en hel dag før den blir våt.
  • Arbeider i direkte sollys kan føre til at fargetone for å tørke raskere enn normalt. Når man arbeider på denne type prosjekter, kan det være lurt å bruke malerens tape for å unngå feil. Tape området rundt der du arbeider, slik at tynnet maling ikke vil komme inn på andre overflater. Malerens tape kan brukes på alle prosjekter.
  • For inne prosjekter, jobbe i et område som har en jevn temperatur. Maling tørker bedre når arbeidsområdet er varm, og ikke fuktig.
  • Arbeid alltid i et godt ventilert område når du bruker akryl fargetone innendørs.