Hovudside

Hvordan Grow en Rose Tree

by Walther

Tre roser er ikke trær, men roser som er podet på en stamme som er blitt podet på en rose rotstokken. Mens de ser eksotisk, tre roser har de samme økende kravene som vanlige roser og er plaget av de samme skadedyr og sykdommer. Tre roser kommer i to former, en kompakt lollipop eller en gråtende skjema. Grafts av begge former må beskyttes fra svaier i sterk vind og vinterskader på grunn av minusgrader. Tre roser skape et interessant utseende i en ellers blah område av hagen din, og med forsiktighet, kan trives i mange år.

Bruksanvisning


Vokser et tre steg


•  Velg et tre steg sorten hardfør i din sone. Hvis du ikke bor i et hardførhet område, kan tre roser dyrkes i containere og overvintret innendørs. Tre roser bør plantes om våren etter at faren for frost er over.

•  Velg en flekk av godt drenert jord med en pH på 6,0 til 7,0. Området bør få minst seks timer med full sol om dagen. Østlige eksponering er best som morgensolen fordamper dugg fra bladene, men en sørlig eller vestlig eksponering vil også arbeide. Unngå nord eksponeringer.

•  Grav et hull dobbelt så bred og dyp som treet rose rot ball. Bland jord fjernet fra hullet med kompost før du har en 50/50 blanding av jord og kompost. Påfyll hullet med kompost-jord blanding til den er akkurat stor nok til å romme roten ballen og plasserer den pode mellom rotstokken og stammen lager 2 til 3 inches over jord.

•  Plasser treet steg i hullet og etterfylle med jord. Kontrollere at treet rose forblir rett som du fylle hullet.

•  Sett en eierandel i jorda like utenfor roten ballen. Fest tre steg til bålet med minst to elastiske tre bånd. Plasser båndene 2 til 4 inches over graft mellom roten lager og bagasjerommet lager og 1 til 2 inches under pode mellom stammen lager og rosen.

•  Påfør mulch 1 til 3 inches dyp rundt treet rose. Trekke den tilbake fra bagasjerommet for å unngå skade. Pass på at mulch dekker ikke pode mellom roten lager og stammen lager.

•  Hvis du er voksende treet steg i en container, stedet steiner eller biter av knuste leirpotter i bunnen av beholderen. Fyll beholderen, dimensjonert for gammelt tre steg, med en generell bruk potting jord. Plant og stake treet rose som du ville gjort i hagen.

•  Deadhead treet rose når blomstrer visne. I løpet av våren, like etter knoppsprett, sviske av døde og ødelagte grener. Beskjære tilbake løvverk som har pulveraktig mugg eller svart flekk.

•  Gi treet rose en dyp vanning tre til fire ganger i uken. Vanne jorda rundt treet rose. Ikke få løvverk våt da dette vil fremme pulveraktig mugg og svart flekk.

•  Gjødsle treet rose tre ganger i året - i tidlig på våren når blomsterknopper er hevelse, igjen like etter treet rose begynner å blomstre og deretter på sensommeren etter at de fleste av de blomstrer har falmet. Bruk en flytende rose mat; Følg anvisningen på pakken for rente av søknad.

•  Når treet rose mister bladene om høsten, pakk hele anlegget med burlap, la den øverste åpen og fest med hyssing. Eller du kan bare grave opp treet rose og lagre den i fuktig torvmose i en varm garasje eller kjeller. Hvis treet rose er plantet i en container, bringe beholderen inne for vinteren.

Tips og advarsler


  • Sterilisere trowels, gryter og beskjæringssakser med fortynnet blekemiddel mellom plantings.While tre roser vises eksotisk, krever de samme vekstforhold som vanlige roser.
  • Sørg for at treet rose har god luftsirkulasjon for å hindre disease.Never kompost utklipp fra roser. Brenne dem eller plassere dem i plenen avfall søppel.