Hovudside

Spring & Winter Wheat Seed Visuelle Kjennetegn

by Walther

Spring & Winter Wheat Seed Visuelle Kjennetegn

Dyrket hvete i Gramineae familien har en utrolig variert genbanken, med i overkant av 17.000 typer tilgjengelig. De nære genetiske bånd mellom disse innenriks stammer tilbyr bøndene en viktig kilde til genetisk variasjon som kan manipuleres for å lage hvetetyper som er både pest- og sykdom-resistente. Andre like viktige egenskaper som vår- og høsthvete typer dyrkes omfatte kvaliteten på korn, halm styrke og plantens evne til å motstå knuste.

Visuell vurdering av Morfologiske kjennetegn


Målinger som kan gjøres direkte på frø, slik som kjernen størrelse, hardhet og vekt er foretrukket og mest brukte i visuelle vurderinger av kvaliteten til et bestemt hvetetype. Harde hvete typer er vanligvis brukt for fremstilling av brød, kaker, mens produktene er avledet fra myk hvete.

Coleoptile


Coleoptile er den spisse beskyttende kappe som dekker frø. Den måles i lengde for å bestemme hvete kvalitet.

Glume


Glumes er de tørre beskyttende foringsrør av frøet. Målinger blir tatt av både lengden og bredden. Tilstedeværelse eller mangel på voks i en glume noteres.

Korn


Det totale antall korn på et utvalgt antall pigger (tradisjonelt fem) blir tatt. Det totale antallet korn på et spikelet er også telles.

Kernel


Stout og fargerike kjerner er svært ettertraktet på grunn av deres høye mel utvinning priser, mens mørke glasslegemet kjerner er kjent for sin forhøyet proteininnhold. Den relative hardhet av en kjerne blir målt.

Blader og Stem


Lengden og tykkelsen av et utvalgt blad blir målt. Antall noder (det punkt hvor frøet blir stammen) på en utvalgt stammen telles, som gir en øyeblikkelig indikasjon av frø tetthet.

En måling av peduncle (støttestruktur for frø) lengde er tatt.

Den relative solidness av en stamme, som er en indikasjon på tettheten av frø som kan gjennomføres / støttet, blir målt.