Hovudside

Hvordan å forplante Allamanda Schottii fra borekaks

by Walther


Hardy bare i USDA soner 9-11, Allamanda schotti blomstrer rikelig hele sommeren gjennom høsten. Disse plantene rot lett fra borekaks. Stengelen kan tas tidlig på våren, etter den første tømming av ny vekst. Siden du skal beskjære din schotti på den tiden uansett, bare bruke noen av utklipp til å starte nye planter.

Bruksanvisning


•  Forbered en 2 ½-tommers leire start potten på forhånd slik at det vil være klar for skjæring med en gang. Clay er best fordi det gir for maksimal drenering. Bland like deler Perlite og torvmose og fylle potten til innen ½ tomme av felgen. Sette den i en skuff med vann inntil overflatejord føles fuktig å ta på. Tappe det for en time eller to.

•  Bruk en ren, skarp kniv til å klippe en 6-tommers stammen kutte fra frisk ny vekst. Det bør ha minst tre eller fire fullt dannet blader på spissen. Holde det fuktig inntil du kan få det plantet.

•  Lag en diagonal kutt å forkorte stammen tilbake til ca 4 inches. Fjern alle blader og knopper fra den nedre halvdel. Fukt den nederste centimeter av stammen og dyppe den i rooting pulver. Plante den i den fremstilte start potten og vann nok til jevnt å fukte overflaten av jorden. Ikke suge det til poenget med å være soggy eller våt.

•  Cover potten med en klar plastpose og sikre det på plass med en gummistrikk for å skape en boble for fuktighet oppbevaring. Rote noen hull i den med en tannpirker for å lette luftsirkulasjon. Legg den i en varm, lyse området ut av direkte sollys, slik som ovenfor en varmtvannsbereder eller på toppen av et kjøleskap. Din allamanda skjæring bør heie innen to til fire uker.

•  Sjekk jorda hver dag for å sørge for at det forblir jevnt fuktig. Fjern posen når du begynner å se liten ny vekst.

•  Transplant skjære inn en 4-tommers leire potten med alle formål potting jord. Plasser den på en solrik vinduskarm i et varmt rom. Hold jorden jevnt fuktig, men ikke våt.

•  Før ung plante et vannløselig gjødsel blandet på halv styrke annenhver uke gjennom hele vekstsesongen. Følg produsentens anbefalinger nøye.

Tips og advarsler


  • Ikke spis allamanda. Alle deler av anlegget er svært giftige.
  • Ikke kast avskjær noe du ikke vil at de skal utrydde seg selv og ta over.