Hovudside

Selv pollinerende Frukt og grønnsaker

by Walther

Selv pollinerende Frukt og grønnsaker

Selv pollinerende frukt og grønnsaker vokser som selvstendige planter fordi de ikke er avhengige av pollinering fra vind, bier eller andre insekter. Pollinering av visse frukter og grønnsaker foregår innenfor planter som har både kvinnelige og mannlige deler i blomstene som vokser langs stilkene. Du kan bare legge merke til blomster på frukt og grønnsaker planter for en kort tid på bestemte tider i løpet av året, men disse små blomstene fortsatt gjøre jobben med pollinerende anlegget slik at den kan produsere mat og vokse.

Små Frukt


Mange små frukter som bringebær, sure kirsebær, bjørnebær og jordbær har evnen til selv-pollinering. Alle disse bærbusker produsere blomster som pollinere anlegget uten behov for insekter og andre planter. Søte kirsebær varianter er ikke selv pollinerende, men sure kirsebær er. Blåbær trenger mer hjelp til krysspollinerer med andre planter, så blåbær ikke gjøre listen. Mange bærbusker og jordbærplanter produsere frukt det første året eller to etter å ha blitt plantet i bakken. Velg transplantasjoner hvis du ønsker å sikre at du får bær det første året. Master Gardner Foundation sier for å unngå planting bærplanter i områder der tomater, auberginer, paprika og poteter har vokst i løpet av de siste tre årene, fordi dette området kan inneholde sykdommer. Bær trenger grobunn uten sykdommer sammen med litt sur jord å vokse skikkelig.

Store Frukt


De fleste store frukter, som epler og pærer, er ikke i stand til selv-pollinering. Imidlertid kan fersken og aprikos pollinere seg selv. Begge disse store frukter vokser på trær som produserer blomster om våren. Pollen gradvis rister av blomstene til å gjøre jobben for pollinering. Men i likhet med mange frukttrær, både aprikos og fersken trær fortsatt vil ikke produsere spiselig frukt inntil treet er et par år gammel. Selv om plantene kan self-pollinering, trærne er fortsatt umoden for de første årene. Aprikos trær ta to til fem år å produsere spiselige frukter og fersken trær produsere moden frukt i løpet av tre til fire år. Du kan fortsatt legge merke til små frukter på disse trærne tidlig på, men disse fruktene er generelt sure og ikke moden.

Mørke grønne blader og andre typer salat


Mørke grønne blader som grønnkål, Romaine og spinat sammen med andre typer salat er i stand til selv-pollinering. Disse plantene er kult-sesongen grønnsaker som bør plantes i løpet av våren. Anlegget produserer blomster som hjelper pollinering uten behov for insekter og andre planter til krysspollinerer. Hodene er stram og lukket eller løs, avhengig av variasjon.

Andre typer selv pollinerende Grønnsaker


Sikori, tomater, belgfrukter og ulike typer paprika er også selv pollinerende grønnsaker. Belgfrukter inkluderer et bredt utvalg av grønnsaker som streng bønner, erter, bønner, svarte bønner, rosenkål og andre typer bønneplanter. Pair sikori sammen belgfrukter og andre selv pollinerende planter. Velge mellom ulike typer tomater som tidlig jente, bedre gutt, kirsebær eller biff biff.