Hovudside

God selv pollinerende frukttrær for innendørs

by Walther

God selv pollinerende frukttrær for innendørs

Sitrustrær gjør en ideell potteplante med sin selv pollinerende natur, mørke, blanke blader og duftende blomster. Mange sitrustrær kan brukes som potteplanter og vil produsere år etter år hvis gitt tilstrekkelig lys, vann og næring. Noen varianter som er spesielt vellykket som potteplanter inkluderer Meyer sitroner, persiske lime, kumquats og calamondin (eller mini) appelsiner.

Meyer sitroner


Meyer sitroner er en mulig hybrid mellom mandarin appelsiner og sitroner. Først oppdaget av Frank N. Meyer i 1908, var dette sitron hybrid funnet voksende i en dekorativ potten i Peking, Kina. 2 1/4 til 3-tommers bred og 2 1 / 2- til 3 1/2-tommers-høy frukten har en lys-appelsinskall. Inneholdende 10 segmenter, er blek-gult kjøtt moderat syre med en mild sitronsmak. Meyer sitroner kan være everbearing, men har en tendens til å produsere mest mulig frukt fra desember til april.

Persiske Limes


Persiske limes, også kjent som tahitisk lime og Bearss limes er en nesten thornless, frodig tre med hvite blomster. Større enn meksikanske limes, er frukten ca 2 til 2 1/2 inches i diameter med en tynn hud og seedless kjøtt. Den saftige, aromatiske kjøtt er surt og fint strukturert, noe som gjør dette til et flott hjem prøven. Du vil alltid vite når dine limes er helt moden: de vil falle av treet når moden.

Calamondin Appelsiner


Calamondin appelsiner er også kjent som "mini" appelsiner. Calamondin appelsiner er en hardfør variasjon og ofte dyrket som pryd heller enn for den spiselige delen av anlegget. Opprinnelse fra Kina, calamondin appelsiner er små, runde og bare 1 cm i diameter. Lys-oransje frukten ligner en mandarin. Calamondin appelsiner vil produsere hele året, men vil produsere de tyngste avlinger fra november til juni.

Kumquats


Kumquats, også kalt kinkan, produsere små, pæreformet frukt som er lys gul til oransje i fargen. Kumquats er unike i at skallet er spiselig med en tykk, aromatisk og krydret smak. Frukten modnes i slutten av november og kan kandisert eller brukes i marmelade. Foruten fordelene med den søte frukten, har kumquat også attraktive, skinnende grønne blader og delikate hvite blomster som blomstrer om sommeren.