Hovudside

Split Rail Cedar Fence Styles

by Walther

Split Rail Cedar Fence Styles

Split-rail gjerder er blant de eldste typer kjente. Disse grunnleggende gjerder er enkelt konstruert og krever lite i veien for verktøy, selv om variasjoner som har oppstått i løpet av årene kan kreve ekstra arbeid, avhengig av type. Det grunnleggende prinsippet om split-rail sedertre gjerder er at de er skapt ut av sedertre som har blitt delt på langs i trestykker kjent som skinner, som deretter brukes til å lage gjerdet.

Snake Rail


Den eldste formen for sedertre split-rail gjerdet er kjent som slange skigarden, eller sikksakk cedar gjerdet. Skinnene er plassert i et sikksakkmønster og stablet oppå hverandre i et sperresystem som støtter seg selv, og er ikke bare lett å lage, men også veldig lett å ta fra hverandre hvis du bestemmer deg for at du ønsker å flytte gjerdet senere . Pluss, siden det ikke er noen som arbeider deler eller mekaniske deler, er det ikke behov for vedlikehold.

Rett stil


Ligner på sikksakk eller slange skigarden, er den rette stilen av split-rail sedertre gjerde enkelt å bygge og krever lite i veien for verktøy. Snarere enn å bli lagt ut i sikksakk mønster, den rette stilen i split-rail gjerdet er bygget utnytte to vertikale innlegg plassert noen få inches hverandre hver så ofte, avhengig av lengden av de horisontale skinnene. Ved hjelp av de to innleggene som en guide, er de horisontale seksjonene deretter stablet end-on-end, interlocking endene innenfor de vertikale førings innlegg.

Post og Rail


Den post-og-rail versjon av gjerdet har mortises, eller spesielle hull skåret inn de vertikale seksjoner som de horisontale skinnene gli inn. Spiker eller skruer kan også anvendes for å bidra til å holde de horisontale delene på plass. I stedet for å stole på loggene stabling oppå hverandre i et sikringsanlegg mønster, innlegg og mortises tjene som den mekanismen som holder skinnene på plass.

Moderne Varianter


Moderne varianter av split-rail sedertre gjerde kan inkludere en rekke alternativer, men det vanligste er å bruke noen form for kjede-link metall lekte i mellom skinnene, slik som med den post-og-rail versjon. Dette kan brukes til å holde husdyr, så som kyllinger eller griser eller andre små dyr. Det overordnede prinsipp i sedertre split-rail gjerdet er der fortsatt, men ledning lekte eller andre tilleggsprogrammer er inkludert for å tilpasse gjerdet.