Hovudside

Hvordan Grow en Sourwood treet

by Walther

Den Sourwood (Oxydendrum arboreum) har vært dårlig oppkalt etter et så attraktivt ornamental landskap tre. Løvfellende blomstrende treet også kjent som sorrel treet eller liljekonvall treet, dette tett, konisk, skilte små, prangende, urneformede blomster på panicles og sterkt ligner liljekonvall. Det er et perfekt eksemplar treet; vakker både sommer og høst. Her er hvordan å dyrke denne duftende sjarmøren.

Bruksanvisning


•  Velg en planting plassering. Sourwood er vellykket i hardførhet soner 5 til 9, foretrekker full sol og fuktig godt drenert jord. Den Sourwood vokser til en høyde på 20 til 30 meter og kan spre seg 10 til 15 fot.

•  Klargjør treet for planting. Sjekk din lokale barnehager og hagesentre for balled-og-burlapped eller container trær. Fjern alle wire og hyssing brukt til å frakte treet og minst halvparten av burlap dekker rootball.

•  Grav plantehullet. Forberede plantehullet ved å grave et hull tre til fire ganger bredden på Sourwood sin rootball og like i dybden.

•  Plasser og plante treet. Plasser Sourwood treet i plantehullet. Pass på at treet er rett og at toppen av rootball er på nivå med terrenget rundt. Legg en liten mengde av jord for å bidra til å stabil treet i hullet. Fyll plantehullet med vann og la den rootball og omkringliggende jord til å absorbere. Fylle resterende jord og vann treet igjen dypt.

•  Kle planting området. Spre en sjenerøs lag mulch eller annet organisk materiale rundt transplantasjon og planting området. Bioklipp, eller "dressing," området bidrar til å hindre ugress og reduserer hage vedlikehold. Mulch hjelper også jorda for å holde på fuktigheten. Pass på at laget er minst tre til fire inches dyp.

Tips og advarsler


  • Den Sourwood er ikke bare vakker i slutten av juni og begynnelsen av juli når det blomstrer, men også i høst. Sin grasiøse, avlange, mørkegrønne bladene blir nyanser av purpur i høst.
  • Sourwood kan være vanskelig å få etablert på grunn av sin grunt rotsystem. Det er imidlertid opprinnelig fra Pennsylvania til Florida og vest i Indiana.