Hovudside

Hvordan få Burnt Food Off of Non-Stick Cookware

by Walther

Hvordan få Burnt Food Off of Non-Stick Cookware

Selv om non-stick kokekar er utformet for å hindre mat fester seg til matlaging overflaten, er det ikke idiotsikker. Matvarer kan fortsatt bli sittende fast til non-stick gryter og panner hvis de blir overstekt eller hvis varmen brukt under matlaging er for høy. Brent mat er vanskelig å fjerne fra hvilken som helst overflate, men den delikate natur non-stick kokekar gjør oppgaven unik. Å rense non-stick kokekar, må du forsiktig fjerne brent-on stoffer uten å skade non-stick overflate under.

Bruksanvisning


•  Fjern så mye løs og fast-på mat som mulig ved hjelp av tørre papirhåndklær. Tørk av kokekar overflaten, og løfte bort noen matvarer som du kan snuse løs.

•  Sug din non-stick kokekar i en blanding av varmt vann og oppvaskmiddel med fett-kampene tilsetningsstoffer. Tillate din kokekar til å sitte i denne varmt bad i ca 10 minutter. Bruk varmt vann for å vaske bort matrester som har blitt løsnet under utjevningsprosess.

•  Bruk en plast skrubbe svamp og oppvaskmiddel for å fjerne eventuelle gjenværende brent mat. Påfør noen ikke-slipende rengjøringsmiddel til plast kratt pensel eller svamp for å hjelpe slipe vekk det verste av brenn på rester. Disse rengjøringsmidler vil ikke skade non-stick overflaten av kokekar, men levere nok ekstra friksjon å gjøre en forskjell.

•  Fyll kokekar med vann, og sett den på ovnen for å koke. Hell en blanding av 75 prosent hvit eddik og 25 prosent vann i gryte eller panne. Kok blandingen i fem til 10 minutter, og deretter tom og kjøle gryten eller pannen. Bruke plast kratt pensel og oppvaskmiddel for å fjerne eventuelle rester som ble løsnet under kokeprosessen.

•  Mix bakepulver og vann sammen i en bolle. Rør blandingen til en tykk pasta former. Spre lim over brent mat, og vente i ca 30 minutter. Vask overflaten med plast kratt pensel og oppvaskmiddel, og deretter håndkle tørt.

Tips og advarsler


  • Bruk non-stick kokekar på lav varme bare. Høy varme vil føre mat til å brenne og non-stick overflaten av kokekar til å sprekke.
  • Bruk en teskje olje eller smør når du lager mat i en teflonpanne. Dette vil smøre overflaten samt hindre brenning og stikker. Spray-on shorte forårsake en obstruktiv oppbygning for å danne, som vil motvirke virkningene av en ikke-klebende overflate.
  • Ikke bruk stålull pads på non-stick gryter og panner. Gjør du det vil fjerne den beskyttende non-stick belegg og resultere i et tap av sine non-stick egenskaper.