Hovudside

Lave vedlikeholds blomstrende busker

by Walther

Bruken av lite vedlikehold blomstrende busker i hjemmet landskapet gir farge sammen med fordel av lettstelt for busker som er hardfør og nesten mislykkes bevis. Blomstene blomstrer alt fra våren gjennom tidlig høst, avhengig av variasjon av busken, mens mange gir også året interesse med løvverk som blir levende farger i høst og noen ganger fargerik bark som skiller seg ut i sterk vintre.

Hydrangea


Hortensia er en sommer blomstrende busk vokser opp til 10 meter høye i noen varianter, med blomster i nyanser av blått, rosa eller hvit. Interessant er det at pH-verdien i jordsmonnet som bestemmer fargen på blomstene, bortsett fra den hvite, noe som aldri endres. Hvis jordas pH er mer syrlig, vil busken produsere blåere blomster, og hvis pH er mer basisk, vil blomstene være rosa. Hortensia trenger full sol hele dagen og godt drenert jord som ikke blir soggy. De er hardføre i voksende soner 5-9.

Spirea


Vokser opp til 5 meter høy og ca 6 meter bred, er Spirea en hardfør busk i sone 5 til 8, produsere små, hvite, duftende blomster om våren mot et bakteppe av gul / grønne blader, som har fargen endringer i høst til en lys gul / orange. Denne fargerike bush foretrekker full sol daglig med fuktig, rik jord som er godt drenert. Spirea kan plantes som en hekk med flere andre busker, eller vokst av seg selv enten trimmet for å holde det formet eller utrimmet for en mer vilt blikk.

Lilac


Lilla er en gammeldags favoritt busk i hjemmet hagen, produsere søtt duftende blå / lilla, rosa, hvite eller gule blomstrer fra slutten av våren til sommeren. Den vokser best i sonene 3 til 7, når høyder 8-30 meter i noen varianter og elsker full sol hele dagen for best vekst. Godt drenert jord er viktig slik at røttene ikke sitte i soggy jord og den bare trenger å være lett beskjæres på sensommeren etter at det er gjort blomstringen. Syriner tiltrekke sommerfugler og bier, som gjør det høyt verdsatt i hager hvor pollinering av andre planter er viktig.

Forsythia


Forsythia er en løvfellende blomstring busk hardfør i sone 4 til 8 og en av de tidligste våren bloomers, med lyse gule blomster på stående ordnede grener. Dette raskt voksende busk vokser fra 8 til 12 meter høy og foretrekker full sol i minst 6 timer på dagen, tolerer noen ettermiddag delvis skygge i varmt klima. Forsythia trenger løs, godt drenert jord og kan beskjæres lett bare å forme etter at det er gjort blomstringen i slutten av våren.

Dogwood


Dogwood blir ofte betraktet som et tre, men den sorten 'elegantissima' redtwig Dogwood er en busk som blomstrer om våren, med svakt duftende hvite blomster mot spraglete blader og røde kvister som vises i høst etter at bladene faller. En løvfellende busk som vokser opp til 10 meter høy og bred, og er hardfør i sone 2 til 8, gjør redtwig Dogwood best i full sol i minst halvparten av dagen med litt sen ettermiddag skygge og konsekvent fuktig jord.