Hovudside

Slik fjerner en Dark Chocolate Stain Fra et Silk Chair

by Walther

Sjokolade, mens desidert deilig, kan føre til at noen gjenstridige flekker, spesielt på delikate stoffer som silke. Selv fjerne sjokolade flekker fra alle typer silke kan være vanskelig, er det enda mer så når du prøver å fjerne flekken fra en silke stol. I motsetning til en skjorte eller kjole, du vanligvis ikke kan ta stolen til en tørr renere og ha det tilbake i perfekt stand.

Bruksanvisning


•  Ta to objekter med en rett kant, helst en smør kniv og et solid stykke papir. Legg papiret i ytterkanten av flekken, og forsiktig skrape alle løse biter av sjokolade med smør kniv på papiret. Ved hjelp av papiret for å fange den ekstra sjokolade vil bidra til å hindre at flekken fra å spre seg. Når du er ferdig, nøye plukke opp papiret og kast den og sjokolade flekker.

•  Legg en svært liten mengde vaskemiddel, ment for sarte stoffer som silke, til en liten til mellomstor tarmen. Fyll bollen med varmt vann, noe som gjør at vaskemiddel løser seg helt ut i vannet.

•  Dypp en ren, color svamp eller klut i varmt såpevann. Enhver svamp eller klut med fargestoff i det potensielt kan blø på din silke stol, selv om du aldri har lagt merke til det samme elementet overfører farge under andre rengjøringsoppgaver.

•  Dab fuktet svamp på et skjult sted på silke stol for å sørge for at løsningen vil ikke ødelegge farge eller stoff. Hvis den gjør det, kan du bruke en annen type vaskemiddel, mild håndsåpe eller fortynne blandingen ytterligere med vann og prøv igjen. Du kan også prøve å bruke kaldt vann dersom løsningen synes å være å fjerne fargestoff fra silke.

•  Fukt svamp eller klut igjen når du har riktig blanding og forsiktig DAB på sjokolade flekken på silke stol. Ikke gni flekken. Dette vil presse sjokolade lenger inn i stoffet og potensielt smøre flekken, noe som gjør det enda vanskeligere å fjerne. Fortsett å DAB på flekken til den forsvinner.

•  Tørk det fuktige flekk på silke stolen så raskt som mulig uten at noen form av varme. Den beste måten å gjøre dette på er å peke en vanlig husholdning fan på flekken og la det blåse i den retningen til spot er tørr. Ikke bruk noen form for tørkemetode som involverer varme, da dette kan føre til at silke møbeltrekk for å innsnevre, potensielt forårsake smilehullet i stolens stoff eller noe som gjør området mer utsatt for rifter.