Hovudside

Good Housekeeping tips for en Wife

by Walther

Good Housekeeping tips for en Wife

Rengjøring kan være en krevende oppgave som mange koner skrekk. Det virker som uansett hvor mye tid som blir brukt rengjøring i hjemmet, er det alltid en ny rot å rydde. Dette problemet er multiplisert hvis du har barn. Du kan enkelt fjerne mesteparten av dine rengjøringsoppgaver ved å utføre regelmessig organisasjon og decluttering. Dette fjerner mye av ting som hoper seg opp og samle støv. Andre rengjøring problemer dreier seg om motivasjon, vedlikehold og prioritering.

Motivasjon


Rengjøring er mindre av et ork hvis du har riktig motivasjon til å rengjøre. Du kan finne motivasjon i en rekke måter. Hvis du angir din rengjøringstiden som tid til å tilbringe alene, kan du faktisk ser frem til rengjøring. Gjør housekeeping en unnskyldning for å lytte til din favorittmusikk eller dans i sokker for å gjøre rengjøringen mer moro. Noen ganger vil sette på en kjole og en fancy forkle føle deg mer tilbøyelig til å utføre renhold oppgaver enn hvis man bruker joggebukse. Sett av en dag hver uke for å ha gjester til middag; vite at du venter selskapet vil motivere deg til å rengjøre. Du kan bytte rengjøring hjelp med en venn slik at du hjelpe en venn ren en dag i uken og hun returnerer favør på en annen dag. Belønninger som et glass vin eller unner deg selv en ny bok kan få deg opphisset å rengjøre.

Vedlikehold


Etter at huset ditt er grundig rengjort, kan du gjøre rengjøring lettere for deg selv ved å utføre regelmessig vedlikehold i løpet av dagen. Vanligvis, 10 til 20 minutter om dagen er alt du trenger for å holde hjemmet i orden. Gjør sengen hver morgen når du våkner opp; en oppredd seng vil automatisk gjøre soverommet ser renere. Tilbringe fem minutter oppvasken på ulike tidspunkt i løpet av dagen vil hindre deg fra å måtte vaske en stor haug av retter på en gang. Før du forlater et rom eller gå til sengs for natten, gå rundt i rommet og plukke opp søppel, skitne klær eller retter og setter dem bort. Vaske en last av klær hver dag og setter dem bort umiddelbart vil spare deg fra å ha en stor haug med klesvask på slutten av uken.

Prioritering


Når du har mye husarbeid å gjøre, bør du prioritere dine rengjøringsoppgaver, slik at de viktigste rommene får rengjort først. Vanligvis rommene som ser mest trafikk og bakterier er på badet og kjøkkenet, så starter i disse rommene. Hvis du bruker bare noen få minutter hver dag tørke ned overflater, vil du ikke har mye arbeid å gjøre på en gang. Etter bad og kjøkken er rene, gå videre til dine delte boarealer, slik som stuer og hi. Hvis du har barn, kan du tilordne oppgaver som å sette bort leker og støvtørking møbler for å gjøre disse rommene enklere å rengjøre. Hvis stuer er teppebelagte, støvsuge disse rommene minst en gang per uke. Lagre soverom og hjemmekontor for sist. Disse rommene er mindre sannsynlig å bli sett av gjester. Barn kan bidra til å bevare sitt eget soverom for å gjøre rengjøringen enklere for deg.