Hovudside

Trenger jeg å forsegle en Terracotta Roof?

by Walther

Trenger jeg å forsegle en Terracotta Roof?

Ignorerer tak problemer kan føre til ødeleggelse av alt nedenfor, og - som med mange hjem vedlikeholdsfunksjoner - den "sting i tide sparer ni" regelen gjelder for tak. Terra cotta er en spenstig og langvarig taktekking materiale, men bare hvis den forblir vanntett. Rehabilitering med fugemasse er gunstig dersom bevis for oppløsning er kjent; gale eller blemmer overflater og avskalling er sikre tegn noen oppmerksomhet er nødvendig.

Hva Er Terra Cotta?


Begrepet terra cotta, som kan oversettes fra latin som "kokt jorden" identifiserer en høyverdig leire og sand blanding formet deretter sparken for arkitektonisk eller pryd. Noen ganger oppmalt brent leire blir brukt i stedet for sand. Noen flis laget av leire gir et noe spansk, rustikt utseende til en eiendom. Av denne grunn terra cotta tak er mer populært i de sørvestlige delene av USA. Dette området er også utsatt for ekstremt høye temperaturer. Terra cotta også er valgt for sin verdi i å reflektere solenergi og dermed redusere kjølekostnadene.

Forverring i Terra Cotta


Forringelse forårsaket av varme og vann er merkelig lik; krakelering og avskalling både forekomme. Fliser som er kornete til touch har blitt til en viss grad porøs og krever også rehabilitering.
Terra cotta fliser som ikke er en skygge av den myke, varme rødmusset farge assosiert med brent leire har blitt glasert. Høres glaserte fliser har utmerket værbestandighet. Men hvis flisene 'glasur har gale - har mening utallige små, tilfeldige sprekker dannet i overflaten - tetting er hensiktsmessig.
Avskalling beskriver trinnvis tap av brent leire i seg selv, i små biter, som flak eller som støv. Avskalling vanligvis presenterer som blemmer hvis flisen overflaten er glasert. Mens krakelering kan ikke tillate økt vanninntrenging, det sprøtt materialet forårsaket av avskalling nesten helt sikkert vil. Bevis på avskalling er en indikator på at tetting ville være passende.

Terra Cotta og Sealing Process


Forsegling kan forbedre estetisk utseende enormt, fornye farge og forstemmende veksten av mose og mugg. Videre kan taket forsegling øke videresalg verdien av en eiendom og potensielt redusere forsikringspremier.
Reglazing av terra cotta fliser er ikke mulig. Glass er en del av prosessen med å skyte rå leire; når leiren er blitt avfyrt, kan den ikke avfyres på nytt. Erstatning eller forsegling er de eneste levedyktige alternativer. Start forsegling prosessen ved høytrykksvask, spesielt på steder som er utsatt for tung urban tilsmussing. Deretter løse eventuelle avdekket strukturelle svakheter. Utbedre feil som har ført flisen å kreve oppmerksomhet; solstråling kan ikke stoppes, men vanninntrengning - for eksempel gjennom forverret kitt eller blinkende - kan. Prime, deretter bruke en high-build filler før du søker minst to strøk med fugemasse.
Det er en god idé å behandle noen flere brikker med samme produkt og antall søknader, deretter lagre reservedeler på et sikkert sted. Hvis erstatnings fliser er nødvendig i fremtiden, vil de matche resten av taket.

Verdien av profesjonell hjelp


Har taktekking fagpersoner arbeider på taket kan også avsløre pre-eksisterende feil som trenger oppmerksomhet. Sagging områder som ikke er synlige fra bakkenivå kan indikere batten skade; ødelagte fliser kan erstattes; løs sement i rygger og gavler kan tas opp; og løs blinking i raviner kan monteres tilbake.