Hovudside

Om Hage Fosser

by Walther

Om Hage Fosser

Hage fosser tilbyr hage entusiaster en måte å markere sin hage med flyten av rennende vann. Rennende vann har en rolig effekt på mennesker i alle aldre. De fleste mennesker søker fosser som en kilde til trøst og en måte å observere naturen på sitt beste. Hage fosser kan gjøres som en helg prosjektet.

Betydning


Hage fosser brukes hovedsakelig av to grunner: markere en spesiell hage og bli den viktigste fokuspunkt, eller være en frittstående stykke. Mange forveksler hage fosser med fontener. Fontener er vanligvis laget av en pumpe som skyver vann i en oppadgående eller utover bevegelse, og skaper en trickle-down effekt. En foss kan også lages med en pumpe, men vannet renner i stedet skyter ut eller opp. Noen fossefall er naturlig og er laget av fjærer og naturlige vannreserver.

Spesifikasjoner


Fosser typisk flyte eller slippe inn i en kropp av vann, for eksempel en hage dam eller bekk. Fossefall kan være menneskeskapt ved å utnytte et basseng eller dam liner, markert med steiner, planter, hage innredning, belysning og fisk. Mange hage fossefall er kommersielt laget med plast og fargede steiner, og tilbyr stil og design variasjoner fra en liten stein med overfylte vann til flere nivåer med steinete og glatt stiler også. For menneskeskapte fossefall, vil et pumpesystem må implementeres i dammen området for å pumpe vann til toppen for å tillate for vannføring. Noen fossefall er også lagdelt og må samle en mengde vann før sildret eller falle ned.

Effekter


En hage Fossen tilbyr et nydelig skue av naturlige visuelle. Som vannet lander i dammen, kan en subtil tåke dannes, så vel som krusninger som skaper en effekt på dammen vannet nedenfor. Lyseffekter kan legges til en hage foss ved å installere LED eller flere fargede lys som kan markere fossen om natten. Landskapet i en hage foss kan involvere blokker og stein, samt bog planter som bregner.

Størrelse


En av de viktigste funksjonene i en hage foss er lengden på slipp av vannet. Noen hage fossefall er små og bare vedlikeholdslading eller slippe noen inches, mens noen kan slippe flere meter fra en avsats eller menneskeskapte fjellvegg. Noen kommersielle hage fosser skapt av Gartnere kan strekke seg over flere meter over en dam eller kropp av vann, og kan ha flere steder hvor vannet kan slippe.

Funksjon


Funksjonen til en hage foss er å gi skjønnhet og beroligende lyder. Plassere stoler og benker i nærheten av hagen og Foss-området er en fin måte for å skape et fredelig sted å observere, lese og selv meditere. Fisk kan også dyrkes i bassengene under. Kois og gullfisk blomstre i bassenger med vann utendørs, og krever minimalt med vedlikehold. Hage vannplanter som liljer gjøre det bra i hagedammer og foss områder, og aksent hageområde.