Hovudside

Grunnleggende Flower Deler

by Walther


Blomsten er den delen av en plante som hjelper det å reprodusere ved å skape frø. Dens grunnleggende konstruksjon omfatter hann- og hunndeler. Blomster er prangende og aromatisk å tiltrekke seg hjelpere som bier til å fremme blomster 'reproduktive mål.

Stem


Stammen av en blomst kalles en blomster akse. Kroningen floral aksen er det vi tenker på som blomsten, dette inneha 03:59 deler arrangert i kranser.

Calyx


Reiser opp fra floral aksen, finner vi beger, utenfor spinnehjul av blomsten. Begeret har en rekke begerbladene. Begeret beskytter knoppen av blomsten før den blomstrer.

Corolla


Corolla er neste spinnehjul som vi beveger oss innover i blomst. Det består av kronblader, som kan ha organer for å produsere nektar at insektene er tiltrukket. Corolla og beger er sammen kjent som perianth.

Androecium


Den neste spinnehjul i finner den mannlige del av anlegget som kalles androecium. Den androecium består av pollenbærere, som gjør pollen. En støvbærer er en glødetråd toppet av anther.

Fruktemne


Den siste spinnehjul er Fruktemne, som er hunndelen av anlegget. Det er dannet av en Carpel, alternativt betegnet en pistil eller carpels. Den Fruktemne består av stilen (med stigma på sitt tips for å motta pollen), eggstokk og ovules, som må bestøves for å produsere frø.