Hovudside

Hvordan kan jeg få Root Borekaks fra min Mandevilla Vine?

by Walther

Hvordan kan jeg få Root Borekaks fra min Mandevilla Vine?

Mandevilla er en tropisk vintre med fargerike blomster på en øm vintre. Anlegget er en staude i US Department of Agriculture soner 9 til 11, og kan vokse tilbake fra røttene i sone 8. Anlegget har litt uklar stilker som kan få 10 meter lang med læraktige blader og prangende sjokkrosa blomster. Vintreet presterer best i full sol og blomstrer de fleste i løpet av sommeren med noen blomster produsert i andre årstider. Dette sprek brasilianske vintreet er relativt enkelt å ta vare på og verdt å spre, som er gjort gjennom root divisjon og borekaks.

Bruksanvisning


•  Grav opp en sunn rot på vintreet er drypp linje, ved hjelp av en sparkel. Den beste tiden å ta en skjæring fra en treaktig vintre er når det er sovende eller semi-dvale om vinteren. Finne enden av roten. Tørk en skarp kniv med en alkohol-gjennomvåt pinne for å rense det og hindre innføring av patogener. Skjær en 2- til 6-tommers delen av rot ut av Mandevilla vine. Kuttes ved en vinkel på den avsluttende ende.

•  Plasser rot kutting i en plastpose begravd i torvmose. Forsegle posen og legg den i et kjøleskap eller et sted at temperaturen er 40 grader Fahrenheit. La skjære der i tre uker.

•  Fjern klippe fra den kalde delen. Fyll en flat med plantejord og tåke det før det er jevnt fuktig, men ikke våt. Woody Vining plantene vokser godt fra rot borekaks, men det kan være lurt å dyppe endene til rooting hormon for å forbedre vekst. Rist av overflødig hormon pulver.

•  Lay roten skjæring horisontalt på overflaten av potting jord og dekke den med 1/2 til 1/4 tommers av sand. Sett lokket på den flate og legg den ute i skyggen hvis temperaturen er minst 65 til 70 grader Fahrenheit. I kaldere klima, lagre flat i et varmt rom med tilsvarende temperaturer. Hold potting jord fuktig. Åpne ventilene på lokket en gang om dagen i en time for å forhindre støping.

•  Kontroller ofte for røtter og re-potten når de danner. Mandevilla også kan formeres ved å dele røttene. Grave opp planten og skjær den i to eller tre deler. Plante hver enkelt. Divisjon kan gjøres på senvinteren eller tidligst våren.