Hovudside

Lysthus Styles

by Walther

Lysthus Styles

Gazebos kommer i en rekke stilarter, former størrelser. De er bygget fra varierende materialer og tjene flere formål. Enten som en aksent til din hage, et nyttig tillegg til bassengområdet eller bare som et sted å nyte naturen, kan et lysthus tilpasse som passer ditt formål. Gazebos kan finnes i en rekke steder fra private meter til kommersielle bedrifter og offentlige parker. Design, størrelse og stil på lysthus avhenger av plasseringen og formålet med bygningen.

Wood


Et lysthus laget av tre er en rustikk og landlig stil. En av tre lysthus passer godt med en hage eller rustikk atmosfære, for eksempel en park. En moderne miljø, slik som en kommersiell virksomhet, ikke ville passe denne stilen av lysthus. Lysthus i tre har en tendens til å være dyrere og krever vedlikehold, når treet er utsatt for slitasje fra vær og vind. Konsekvent farging av veden hjelper opprettholde kvaliteten på sitt utseende.

Vinyl


Vinyl gazebos har en mer moderne og elegant utseende til dem. Vinyl er et rimelig alternativ som krever lite eller ingen vedlikehold og vedlikehold, som vinyl er motstandsdyktig mot splitting, cracking, peeling og misfarging. En vanlig farge for vinyl gazebos er hvit. Vinyl gazebos er svært tilpasningsdyktig og er godt egnet til personlige hager samt kommersielle bedrifter og offentlige parker.

Octagon


Åttekanter er den mest populære og ofte sett form av lysthuset. Formet som en åttekant, disse er vanligvis mindre form alternativet for paviljongene. Denne versjonen av lysthuset kan ofte sett i hager, bakgårder, parker og skolegårder. Hustakene kan variere fra standard til bell topp til pagode. Disse gazebos kan også komme utstyrt med skjermer for å bidra til å holde ut insekter.

Ovaler og rektangler


Sjeldnere former for gazebos kommer i form av ovaler eller rektangler og er generelt større muligheter enn oktogonen lysthus. Disse kan også komme i enten tre eller vinylmaterialer. Hustakene kan variere fra standard til bell topp til pagode. Skjermene kan inkluderes i utformingen som et ekstra alternativ. Disse typer gazebos er ofte sett i parker eller som tillegg til personlige bassengområder.

Pool House


Et lysthus kan også forvandle seg til et basseng hus for å forbedre en eiendom eiers utendørs opplevelse. Disse gazebos er generelt rektangulær til å begrense den plassen de tar opp. Ofte de har både lukkede og utsatte områder, med halvparten av bygningen fremstår som en rektangulær lysthus med den andre halvparten et lukket rom. Den lukkede rom kan gjøres om til gjeste kvartalene eller kan rett og slett være en endring rom for de som bruker bassenget.