Hovudside

DIY: Stell av lavendel planter i vinter

by Walther

DIY: Stell av lavendel planter i vinter

Putting en urtehage til sengs for vinteren er en av en gartner endelige husarbeid før vinteren vind satt i. Ved å ta ekstra forsiktighet for å beskytte urter som lavendel, kan plantene holde gjemt bort fra vind og snø, og de vil være klar å vokse energisk igjen i løpet av neste vekstsesong. Lavendel krever ikke omfattende vinter beskyttelse, men skjerming røttene og løvverk fra elementene vil sikre en sunn plante når det våkner om våren.

Bruksanvisning


•  Plasser store steiner over på jorda rundt lavendel anlegget, som dekker jorda helt i en en-fots radius fra anlegget. Steinene vil bidra til å forhindre bakken fra menneskemengden rundt lavendel anlegget og utsette røttene hvis du har fryser og tiner der du bor.

•  Konstruer et telt med pinner rundt lavendel anlegget, møte kjepper i midten over anlegget. Knytte pinner sammen med tung hyssing for å holde dem på plass.

•  Dekk teltet med løv eller barnåler. Strø mulch over stokk teltet før du dekker lavendel anlegget helt med mulch.

•  Pakk en lengde på burlap rundt mulch og pinner til å holde dem på plass gjennom vinteren. Knyt burlap på plass med lange lengder av hyssing.

Tips og advarsler


  • Alternativt kjøpe en plastplantedekke til å plassere over lavendel. Fest plantedekke med mulch rundt kantene.