Hovudside

Japanske Garde Design Ideas

by Walther

Japanske Garde Design Ideas

Utforme hager har vært en respektert kunstform i Japan --- der det er kjent som "Nihon Teien" --- for mer enn 1000 år. Tradisjonelle japanske hager vanligvis har fleksible, økologiske grenser, og er laget for å se ut som miniatyr landskap i et forsøk på å balansere naturlige og menneskeskapte elementer. Det er tre tradisjonelle stiler av japanske landskapet og hagedesign: Karesansui (tørre hager), Tsukiyama (hill hager) og Chaniwa (te hager). Hold klassiske design ideer i tankene når du ønsker å lage en tradisjonell japansk hage.

Stone Lanterner


Sett stein lanterner utsmykket med buddhistiske bilder eller sanskrit bokstaver nærheten dammen, bekk eller annen kilde til vann i den japanske hagen for å holde med tradisjon. Lykter laget av stein, kalt "ishidoro", ble introdusert til Japan i løpet av det 6. århundre e.Kr., og deres rolle i hagedesign stammet fra deres praktiske bruk som votive lys i buddhistiske templer, Shinto helligdommer og senere grunnlag av private boliger og tehus . De tre klassiske stilarter av stein lanterner du bør vurdere for din japanske hagen er det Taima-ji, den eldste stil som ofte står mer enn to meter i høyde; Koreanske tempel lys, som vises squat i sammenligning; og "kreativ stil" lanterner, som er spesialdesignet for hager og er laget i en rekke former og størrelser.

Tom Pond


Vurdere å legge en tom dam eller bekk til japansk hage design snarere enn en som krever friskt vann hver dag. Vann, enten ekte eller symbolsk foreslått, er et viktig element i den tradisjonelle japanske hagen, og det er ikke uvanlig å finne tørre dammer, bekker eller andre beholdere som bør ellers være fylt med vann. Et annet alternativ ville være å fylle dammen med steiner i stedet for vann, som steiner, både store og små, er en annen måte å antyde bildet av vann i japansk hage design.

Prydplanter


Mens japanske hager vanligvis har grønne planter som opprettholder en enkelt farge i løpet av året, slik som grantrær, furu eller bambus, og legger noen prydplanter er ikke en uvel design idé. Enkle varianter av blomster som asters, liljer, vannliljer, peoner og iris blir ofte brukt som bunndekke over et åpent område eller befinner seg blant eviggrønne planter for en fargeklatt. Blomstrende trær, slik som magnolia, kirsebærtrær og japansk lønn, tjener ofte som store knutepunkter i japanske hager i løpet av sin sesong blomst. Hold din spesielle klimaet i bakhodet når du velger prydplanter for din japansk hage for å sikre at du får den ønskede effekt til rett tid av året.

Tea House


Legg et tehus til din japanske hagen for å lage et privat fristed hvor du kan nyte en varm drikke, din favoritt snack og en visning av miniatyrlandskap. Teseremoni, kjent i Japan som sado, har vært praktisert i århundrer som en måte for deltakerne å sette pris på likheter i hvordan jordens elementer eksistere i en naturlig balanse, som gjør kropp og sinn. Chaniwa hager er spesielt designet for å speile dette estetisk og materiell enkelhet av te seremoni, men legger til et tehus til noen utendørs plass er en passende idé for de som ønsker å innlemme denne viktige del av japansk kultur i deres hage.