Hovudside

Wisconsin prydgresset

by Walther

Wisconsin prydgresset

Landscapers og huseiere allment bruk ornamental gress som prøven planter og til aksent trasé og steinbed. Ligger i USDA hardførhet soner 3 til 5, kan Wisconsin se vinter temperaturer så lave som -40 grader Fahrenheit i enkelte områder. Dette betyr at dekorative gress må være hardfør til å trives der. Likevel, har du en rekke alternativer hvis du er ute etter ornamental gress å plante i Wisconsin.

Tufted Hair Grass


En innfødt til Nord-Amerika og Europa, trives tuftet hår gress i USDA hardførhet Zones 4 til 9, noe som gjør det velegnet til alle, men de kaldeste delene av Wisconsin. Det er en klump-dannende flerårig gress som vokser til en høyde på 2 eller 3 meter og blomster i sommer og høst med en kombinasjon av grønn, gull, sølv og lilla. Toppand hår gress vokser best i delvis skygge med rik, fuktig og godt drenert jord.

Wild Oat


Floghavre er fra det østlige USA, men kan vokse gjennom Wisconsin, i USDA hardførhet soner tre til 8. Dette er en flerårig gress med store, hengende seedheads; Den blomster i sommer og høst, og kan vokse 2-5 meter høy. Gresset i seg selv er grønn, og de seedheads generelt har en rødlig farge. Floghavre vokser best i gjennomsnitt jord, og tåler full sol eller delvis skygge. Velg et område som er fuktig, men godt drenert.

Blå Fescue


En slektning av vanlige turfgrass varianter som høye svingel og fine svingel, er blå svingel en europeisk prydgresset som har blitt mye transplantert til USA. Det er best tilpasset til USDA hardførhet Zones 4 til 8. Staude og semi-eviggrønne, vokser blå svingel til bare ca en fot i høyden, og er grønn med et hint av lilla. Det blomstrer om våren og sommeren. Gjennomsnittlig, moderat tørr jord er best. Blå svingel trives med rikelig sollys, men vanligvis klarer seg ikke godt i spesielt varme, fuktige forhold.

Switch-Grass


Switch-gress er en innfødt gress som vokser vilt i deler av Nord-og Mellom-Amerika. Den vokser i USDA hardførhet soner 5-9, noe som gjør det best egnet til den varme, sørøstlige delen av Wisconsin. En flerårig gress som vokser 3 til 6 meter høy, har switch-gresset en lys grønn farge og viser rosa seedheads i sommer og høst. Plant den i fuktig, godt drenert jord med gjennomsnittlig næringsinnhold. Det tåler full sol eller delvis skygge, og er et alternativ for å plante rundt dammer og bekker.