Hovudside

Min Fuschia blomster 'bladene har gule flekker

by Walther

Min Fuschia blomster 'bladene har gule flekker

Fuchsia planter har vært en favoritt for hengende kurver, potteplanter og i delvis skyggelagte områder i landskapet, selv om anlegget er ansett som en øm staude i USDA hardførhet soner 8 til 10. Med rikelig fargerike, eksotiske ser blomster og frodig løvverk, vil fuchsia blomstre hele sommeren. Når gule flekker på fuchsia blader, er det en tidlig indikasjon på at noe er galt. Jo før du kan identifisere kilden til problemet og korrigere det, vil jo raskere din fuchsia planten trives igjen.

Rust


Fuchsia rust er den vanligste årsaken til gule flekker på anlegget bladene. Fuchsia rust er en luft født sopp som starter ved å lage lysegule, uregelmessige flekker på de øvre bladene av din fuchsia plante som raskt endrer for pulver rust-farget større flekker. Soppen generelt er lagt merke til på sensommeren til høsten for utendørs planter, men det kan påvirke innendørs fuchsia når som helst på året. Fuchsia rust påvirker kraft av anlegget og snart forlater vil begynne å falle. Plukke av infiserte blader og kast dem så snart sopp er funnet, og følger den ved å gjødsle for å øke anleggets vigør. Soppdreper spray for fuchsia rust kan anvendes, men de bør brukes lett og med stor forsiktighet, da fuchsia planter kan være sensitive til dysene.

Midd


Røde edderkopp midd angripe undersiden av fuchsia blader, suger væske fra bladene og til slutt drepe blader og ødeleggende hele anlegget. Bladene som er berørt av røde edderkopp midd vil først vise lysegrønne flekker som blir gule. Snart hele bladet blir gul, og bladene faller fra anlegget. Når lys grønne og gule flekker på fuchsia blader, sjekk undersiden av bladet for de små røde-farget skadedyr. Du kan også oppdage spindelvev. Sterke oppvirvling av kjølig eller kaldt vann, enten med en slange eller dusj spray, kan kutte ut edderkopp midd fra anlegget ditt. Insektmidler formulert for å fjerne røde edderkopp midd kan også brukes. Regelmessig misting å holde fuktigheten nivå opp holder skadedyr unna.

Næringsstoffer


Trace mineralmangel kan forårsake gule flekker på fuchsia blader, men dette er ikke så vanlig. Fuchsia planter som vokser i beholdere som ikke har blitt re-potte med fersk pottejord eller matet i lange perioder kan oppleve magnesiummangel, noe som fører til gult spotting og striping av bladene. Bland en unse av Epson salt i en liter vann og administrere den til fuchsia enten ved spray misting eller vann to til tre ganger for å rette mangelen.

Omsorg


Gule flekker på fuchsia blader kan oppstå når du tåke eller overhead vann anlegget dersom anlegget er i direkte sollys på en varm og solfylt dag. De vannflekker vil brenne konkurranse blader og forårsake gule flekker. Dette gjelder særlig for yngre planter. Dreven vanning eller mangel på vann kan slå fuchsia later gul. Opprettholde en jevnlig vanning tidsplan for å holde jorda jevnt fuktig, men ikke våt.