Hovudside

Hvordan Design en Rustikk Hage

by Walther

Hvordan Design en Rustikk Hage

Ingen benekter at en velstelte og utsøkt-beplantet hage er en ting av skjønnhet, men det er en eiendommelig sjarm i å dyrke den rustikke hagen. I en rustikk hage, er lineær strukturert formalitet forvist til fordel for kurvet, uregelmessige linjer og tilsynelatende tilfeldig blomsterbed. I stedet for godt skulptur grenser evergreens det legges vekt på grenser pakket full av busker, stauder og pærer. Duftende og tradisjonelle planter playa vital del, som gjør roser, spesielt klatrere og vandrere vokst over gjerder og buer. Rust hager kan være produktiv, hvis du blander edibles med blomster, og er ikke arbeidskrevende å skape eller opprettholde.

Bruksanvisning


•  Klar og måle området. Se på området og prøver å innlemme eksisterende funksjoner. Hvis du hadde en trestubbe tar opp et hjørne det måtte fjernes for å installere en formell hage, men det kan bli en funksjon av interesse i en rustikk hage.

•  Legg et enkelt hagen banen. Du kan mote gangveien med en tilfeldig blanding av stein, murstein og rydder legges uformelt, med planter spilling på det fra tilstøtende grenser. I motsetning til formelle hagestier som krever området være helt jevnet en rustikk hagen banen kan være litt ujevn, så lenge det ikke er ustabil eller utrygg.

•  Installer noen gjenvunnet tømmer bjelker. Bruke legg hulls diggers installere noen rust stolper eller gjenvunnet tømmer bjelker eller stolper rundt hagen. Disse kan plantes med klematis, engelsk eføy, eller klatreroser og brukes til å lage en uformell buegang eller selv gi litt skygge.

•  Lag en bortgjemt hjørne getaway. En trebenk eller hengekøye, gjemt bort bak busker, gir det ideelle stedet å nyte de dufter og farger i hagen og gi hagen en "bodde" i følelse.

•  Plant urteaktig busk grenser som vil kreve lite vedlikehold. Busker som azalea eller hortensia vil blomstre om våren og sommeren for visning og trenger bare bli kuttet tilbake i vinter.

•  Bygg uformelle blomsterbed. I motsetning til formelle hager er det ikke behov for strenge symmetri eller blomster valg i å lage blomsterbed i en rustikk hage. Planter av alle former, farger, teksturer og dufter er plantet uten et snev av en rett linje i en rustikk hage.

•  Plasser landlig utseende beholdere med ettårige og sesongens blomster rundt i hagen for å sette mot plassen med en skvett ny. Også vurdere intermingling urter fordi ettårige og urter i containere er en ofte attraktiv blanding.

Tips og advarsler


  • Rust hager kreves mindre vedlikehold, men være årvåken av ugress.