Hovudside

Hvordan Grow en Lady Palm innendørs

by Walther

Lady palm (Rhapis excelsa), en felles innendørs palmetre også kjent som bambus palm, produserer attraktive vifteformede blader oppå tykke, siv-lignende stilker. Selv om treet vokser sakte, er det godt tilpasset container vokser og kan til og med tåle lavere lysnivåer enn de fleste andre typer håndflaten. Innendørs, når damen flaten opp til 10 meter i høyden, selv om dette kan ta mange år. Anlegget krever bare minimalt med omsorg for å trives under typiske husholdningsforhold og skaper en tropisk stemning i alle innendørs hage.

Bruksanvisning


•  Hold dame palme i sin originalemballasje for det første året etter å bringe den hjem. Repot anlegget i våren det andre året og en gang hvert annet år etterpå. Velge en ny container, med dreneringshull i bunnen, ca 2 inches større i diameter enn den forrige planter. Fyll beholderen med godt drenerende potting jord før nyplanting treet.

•  Plasser potte treet i et område som mottar lys, indirekte lys, for eksempel en østvendt vindu. Damen palmen tåler lite lys, men det virker best i delvis skygge eller filtrert lys. Ikke utsett treet til full sol, da dette kan føre til at bladene til gul.

•  Vann lady palm umiddelbart etter repotting, og helst den øverste en tomme av jord føles tørr. Ikke la jorda tørke helt ut, som damen palm foretrekker konsekvent fuktig jord. Om en gang i uken, stikke fingeren i jorda til den første knoke. Hvis det føles tørre, kan vann før det renner ut av hullene i bunnen av beholderen.

•  Feed dame palmetre en gang i måneden i løpet av sommeren med en balansert potteplante gjødsel fortynnet til halvparten av produsentens anbefalte styrke. Ikke mate anlegget i løpet av høsten, vinteren eller våren. For mye gjødsel kan føre til at bladene til gul og slipp.

•  Tørk av bladene av din dame palm omtrent en gang i uken med en ren klut fuktet med varmt vann. Dette fjerner støv og rusk, øker helsen til anlegget og hindrer insekter fra samler seg under bladene. Unngå å vaske løvverk med kaldt vann, da dette kan sjokkere anlegget.

Tips og advarsler


  • Repot din dame palm umiddelbart etter å bringe den hjem hvis røttene vokser ut av bunnen eller toppen av beholderen. Ellers la den i planter til neste vår.
  • Eventuelle godt drenerende potting jord vil gi dame palme med tilstrekkelig næringsstoffer, men afrikansk fiolett mix endret med sand gir best mulig voksende medium for anlegget. For best resultat, kombinere fire deler potting mix til en del sand.
  • Lady palm tåler ikke kulde. Opprettholde en jevn temperatur på 60 til 80 grader Fahrenheit for å forhindre frostskader.