Hovudside

Slik installerer en Grab Bar på Ceramic Tile

by Walther

For mange funksjonshemmede voksne og barn selv enkle ting som å ta en dusj kan være farlig. Installere en grab bar i din keramiske fliser dusj gjør din kjære en til å føle seg trygg og sikker når du dusjer. Grab bar installasjonen er en ganske enkel oppgave når du vet hvordan du skal begynne.

Bruksanvisning


•  Bestem plasseringen av håndtak. Selv om noen grab bar er nyttig for noen som er funksjonshemmet, er en horisontal posisjon på grab bar best for dem som trenger hjelp til å stå oppreist. En skråstilt grab bar er best for dem som sitter i dusjen; diagonal posisjon tillater dem å lett stå. En vertikalt plassert grab bar fungerer for de som bare trenger hjelp til å komme inn og ut av dusjen. Posisjonen til Håndtaket er også bestemt av stud posisjonering i veggen.

•  Finn stenderne i veggen. Et flislagt dusj som ikke strekker til taket gjør det enkelt å finne stenderne. Bare bruke en stud finder over flisen av dusjen for å finne stenderne. Dusj med fliser som strekker seg til taket krever litt mer gjetting. I noen tilfeller kan man finne stenderne fra den motsatte side av veggen i et annet rom. Space studs ca 16 cm fra hverandre. Hvis du kan finne en stud, måle og merke hver 16 inches fra det punktet.

•  Bor hull for montering flens. Hold grab bar på plass. Bruk en blyant eller markør for å markere hullene på hver ende av håndtak. Når hullene er merket, fjerner grab bar, og bruke et glass og fliser bit for å bore hullene. Gå sakte slik at du ikke bryter flisen mens du borer. Du bør treffe stud i minst to av hullene du borer. Skru de 12-tommers skruer i rustfritt stål på plass.

•  Test grip bar å sørge for at det er solid.

•  Påfør en perle av caulk rundt kantene på grab bar der baren møter flisen.