Hovudside

Slik feilsøker en Peerless Saw

by Walther

Peerless har vært å lage ulike typer sager siden 1931. Modellene varierer fra handsaws til automatiske versjoner beregnet for industriell bruk. Selv om hver av disse modellene varierer i sin grunnleggende funksjon noe, er det fortsatt noen grunnleggende ting for å sjekke om sagen starter feil. Feilsøking en Peerless sag hjelper deg å spare penger på profesjonell utskifting eller reparasjon og får deg og sagen raskere tilbake i arbeid.

Bruksanvisning


•  Kontroller at sagen får strøm, hvis det er en elektrisk modell. Sørg for at den er koblet til og at selve pluggen får strøm. Problemet kan være med uttaket og ikke sagen.

•  Inspiser strømledningen for skader som rifter eller skarpe svinger. Dette øker sannsynligheten for at et kort, og kabelen kan ha behov for utskiftning. Hvis sagen er koblet til en skjøteledning, bytte ledningen for å se om sagen begynner å jobbe. Eventuelle brudd i ledningen må være innpakket i elektriske tape for å unngå gnister eller skade.

•  Trekk sagen og undersøke sagbladet. Et sløvt blad ikke kutte så effektivt som en skarp man gjør. Slå bladet og kontroller på pakken at bladet er laget for hva du bruker den til. Sager vanligvis bruker forskjellige kniver å skjære metall enn de gjør for å kutte tre, for eksempel. Kontroller at bladet er på riktig også, fordi bladene er ofte laget for å fungere i en retning. Hvis bladet er på bakover, vil sagen ikke fungere fullstendig.

•  Juster bandet spenning på sagen i samsvar med bruksanvisningen, dersom sagen starter, men ikke kjører riktig. Metoden for dette varierer avhengig av type og modell av sag, så bare forsøke dette selv om du har den manuelle hendig.

•  Bruk en annen kutte olje hvis sagen overopphetes eller sløver på en rask tempo. Kontroller at oljen du har er anbefalt for den typen sag. Hvis du ikke er sikker, kan du ringe Peerless på 800-973-3753 og spør. Bremse hastigheten av sagen i tillegg; høyere hastigheter resultere i flere blad slitasje og oppvarming problemer, spesielt når du skjærer et tett materiale som tre.

•  Har sagen profesjonelt undersøkt, hvis det fortsatt ikke fungerer for å få det reparert trygt.