Hovudside

Hvordan Mix Stauder Seeds

by Walther

Hvordan Mix Stauder Seeds

En flerårig frøblanding gjør en flott bryllup eller fest favør; eller du kan være ute etter å blande ting opp i din egen hage seng. Uansett årsak, er lett å blande forutsatt at du følger noen enkle, men viktige retningslinjer flerårig frø. Nøkkelen er å inkludere frø i miksen som er så like som mulig. Dette vil resultere i lett planting og såing etter en vakker, minimum-oppstyr blomst seng.

Bruksanvisning


En sammenligning av størrelsen på frøene. Velg flerårig frø som er omtrent samme størrelse. Frø av samme størrelse vil kreve det samme settedybde og kan sås sammen.

•  Forskning de kulturelle kravene i frøene. Velg stauder som har omtrent de samme kulturelle krav. Sjekk for å være sikker på at deres lys, vann og jord behov er omtrent lik. For eksempel kan stauder som tåler lys skygge til full sol plantes med andre som trenger full sol så lenge sengen er solrik. Men skygge-elskende planter vil ikke fare godt i en solrik seng med andre sol-elskende planter. Plantene i flerårig mix må også kreve det samme planting tid. Frø som skal sås om våren kan ikke være plantet i en blanding som inneholder høst-sådd frø. Uansett hvilken årstid du plante i, er noen av frøene skjebne ikke å spire.

Bare •  Velg kraftig voksende stauder. Urter lage de beste kandidatene for en flerårig mix. De kan sås nesten hvor som helst og kan klare seg selv når de er i en seng. Velger lett germinators og sterke dyrkere vil sikre at alle frøene fare godt i konkurransemiljøet av en multi-art seng. Slow-til-spire frø kanskje ikke får en sjanse til å etablere seg om de mer livskraftige frø spirer først og stenge ute sollys.

•  Tenk estetikk av frø samling. Hvilken farge blomstrer vil se bra ut sammen? Vil alle blomstene nå omtrent samme høyde ved forfall? Velg stauder som blomstrer på samme tid for et sjokk av farge, eller bland i tidlige og sene bloomers å øke blomstringstid av sengen.

Tips og advarsler


  • De fleste stauder ikke blomstrer den første sesongen etter planting. Vurdere å kaste noen stauder i blandingen for å få sengen i gang.
  • Unngå inkludert sprer stauder og invaderende arter. De kan etter hvert ta over sengen og choke ut de andre stauder.