Hovudside

Slik Care for en Potted Orchid

by Walther

Orkideer er vakre planter å holde seg innendørs. De er semi-lett å ta vare på og vokse hvis du følger noen vaskeanvisningen. Du må vite hvordan du skal ta vare på en potte orkidé slik at anlegget trives innendørs og holder seg frisk i mange år. Orkideer er en foretrukket potteplante på grunn av de vakre blomstene som vises når anlegget er tatt vare på riktig måte. Du må være forsiktig med hvor mye vann og sollys du gir orkidé.

Bruksanvisning


•  Støtt orkide ordentlig. Noen orkideer trenger en stang eller økende støtte ligner et tre bark for å hjelpe den stå høyt. Det er viktig å gi riktig støtte til orkidé.

•  Gi orkide akkurat den rette mengden av lys. Plasser orkide i nærheten av et vindu med indirekte sollys. Orkide vil ikke gjøre så godt i en nord-vinduet som de vil i en øst eller sør-vinduet.

•  Gi mat og vann til orkidé for å fremme sunn vekst. Vanne planten som orkideen mix tørker. Ikke holde blandingen fuktig hele tiden eller røttene vil bli usunn og begynner å dø. Bruk orkide gjødsel for fôring orkidé. Ikke bruk en off-the-sokkel gjødsel som er ment for alle planter. Ukentlig fôring er hensiktsmessig hvis gjødselen blir utvannet.