Hovudside

Hvorfor er Drivhus Så mye varmere enn luften utenfor?

by Walther

Hvorfor er Drivhus Så mye varmere enn luften utenfor?

Drivhuset skaper ideelle vekstforhold for planter, inkludert massevis av lys og beskyttelse fra regn, vind og kulde. Et drivhus er konstruert av noen slitesterkt materiale som gjør at lyset til å trenge - synlig lys, samt infrarøde og ultrafiolette stråler. Strukturen gjør at synlig lys i å dra nytte planter slik at de kan utføre fotosyntese, men varmen fra infrarøde stråler bombardere også drivhuset.

Drivhus Fundamentals


Et drivhus kan også kalles et drivhus, solarium, drivhus, vinterhage eller atrium. Alle disse strukturene tillate sollys for å angi en innvendig plass. Mens veksthus er alltid fylt med lys, den beskyttende glass, glassfiber eller plast gulvbelegg ikke tillater varme eller fuktighet å unnslippe. Utenfor, er enhver oppbygging av varme og fuktighet utsvevende av vind eller den naturlige utstråling av dagtid varmen tilbake til atmosfæren på kvelden.

Infrarød stråling


Mens det kan være kaldt ute, er det indre av et drivhus alltid varmere. spesielt i løpet av dagen. Infrarød stråling varmer opp luft, jord og planter inne i strukturen. Infrarøde bølgelengder ikke er blokkert av skyer, så selv på overskyet, dystre dager, drivhus interiøret fortsatt kan bygge opp varme. Den eneste måten å begrense mengden av infrarød stråling kommer inn i strukturen er ved å jevne ut glasspaneler, for eksempel med lys-blokkerende kluter eller ugjennomsiktig belegg.

Utligne varmeutvikling


Ventilasjon er den enkleste måten å kompensere for oppbygging av varme i et drivhus. Heller enn å la infrarød stråling varme opp luft og jord til uutholdelige temperaturer, for å åpne dører eller vinduer slipper varmen. Varmen stiger. En lufte panel i toppen av et tak gir den raskeste måten å frigjøre varme i drivhuset struktur. Avhengig av sesong eller breddegrad, kan roten vent ikke være tilstrekkelig til å holde temperaturen kjølig nok. Mer avanserte klimakjølesystemer ansette bruk av sideveggventiler, vifter og fordamping kjølere.

Kjøling Insight


Lufttemperaturer kjølig når vannet fordamper. Den fysiske endring av vannmolekyler fra væske til gass absorberer varme fra omgivelsene, og derved synker lufttemperaturen. Lavere luftfuktighet gjør også luft føles kaldere eller mer behagelig å levende skapninger. Ved hjelp av en sump kjøligere eller klimaanlegget i klimakvoter varmeutvikling. Dugg og misting vannpartikler i luften som deretter fordampe kjøler også drivhus luft. Videre planter naturlig sive ut og skape en fordamping kjøleeffekt. Et drivhus blottet for levende planter og bare boliger tørr jord og masse betong, metall og tre vil bli mye varmere enn i samme anlegg som ligger i skyggen og avkjølt av mange planter.