Hovudside

Hvordan Vann Potte Orchids

by Walther

Hvordan Vann Potte Orchids

Orkideer er ikke så skjøre som de dukker opp, forutsatt at de er skikkelig plantet og vannet. De vil ikke gjøre det bra i vanlig plantejord, fordi de trenger en løs planting medium for eksempel kommersielle dyrkere mix, Sphagnum mose eller kokos fiber som gjør at vannet strømmer gjennom fritt. Andre gode valg inkluderer redwood bark, torv mose og siktet perlite, ifølge orkide ekspert Kent Kobayashi ved University of Hawaii. Kunsten å vanne potte orkideer er å finne den rette balansen mellom fuktig og tørr.

Bruksanvisning


•  Vann orkideer i morgen eller midt på dagen for å la bladene tørke før mørkets frembrudd. Tilsett nok vann slik at det flyter fritt ut av potten bunn. Renne av overflødig vann, som orkideer ikke bør sitte i stillestående vann.

•  La orkide er potting medium tørke eller nesten tørr mellom hver vanning. Orkideer foretrekker ulike nivåer av tørrhet, så eksperimentere med lengden av tid og tørrhetsgrad mellom hver vanning, men de fleste gjør det bra i stort sett tørre forhold.

•  Vann blomstrende orkideer oftere fordi de trenger ekstra fuktighet, ifølge Kent Kobayashi. Orkideer med tynt, mykt løvverk vanligvis trenger mer vann enn de med tykke, saftige blader.

•  Sjekk rotsystemet hvis planten ser syke; du kan ha over-vannes det. Hvit, kjøttfulle røtter med grønne tips bety anlegget er sunt. Moste brune røtter indikerer for mye vann. Skjær dem bort og repot anlegget i nye medium.

•  Mist en orkidé plante i morgen for å heve fuktighetsnivået hvis anleggets plassering er spesielt tørr. Eller sette potten i et brett fylt med grus og vann.