Hovudside

Hvordan Plant Kenepa Seeds

by Walther

Hvordan Plant Kenepa Seeds

Kenepa (Melicoccus bijugatus) er en West Indies heter treet også kalt quenepa, mamoncillo eller spansk kalk. Selv om det ikke egentlig en lime (Citrus aurantifolia, US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 9 til 11), bærer Kenepa 1- til en 1/2-tommers diameter læraktige grønne drupes som noe ligner at sitrusfrukter. Imidlertid er den søte og sure masse av Kenepa oransje-gul eller laks hued snarere enn grønn. Hver frukt inneholder også en eller to store frø som du kan bruke til å forplante treet, som er hardfør i USDA sone 10 til 11. seedet belegg er spiselig.

Identifisere Kenepa treet


Nådde høyder opp til 85 meter i sin nordlige Sør-Amerika habitat, forblir Kenepa generelt mindre i andre klimaer, med hver av sine sammensatte blader inneholder fire 2- til 5-tommers brosjyrer. Nord for ekvator, gjør den grå-bjeffet tre 1- til 4-tommers sylindriske klaser av små grønn-hvite blomster på tuppen av grenene på et tidspunkt mellom april og juni - avhengig av beliggenheten - etterfulgt av klynger av frukt mellom juni og oktober. En løvtrær, vil den slippe sin bladene kort på noen punkt i løpet av vinteren.

Samle Kenepa Seeds


For best spiring, må Kenepa frø plantes mens de er ferske, før de tørker ut. Hvis det er mulig, trekke ut 1/2 til 1-tommers avlange, kremfargede frø direkte fra Kenepa frukt eller skaffe frø som har blitt holdt fuktig siden deres utvinning. Som massen har en tendens til å klamre seg til frø, bør du rengjøre dem av grundig før du planter dem.

Såing Kenepa Seeds


Å så frøene, fylle potter til innenfor 1/2 tommers av sine felger med en fuktig kombinasjon av en del frø start medium og en del sand, plante ett frø 3/4 tommers dypt i hver potte. Etter topping pottene med plast brytes for å opprettholde fuktighet, plasserer dem på en frøplante varmematte eller på en varm høy hylle for å holde temperaturen i de øvre 70-tallet for å senke 80s Fahrenheit. Hvis du holder sin blanding fuktig, bør frøene spirer innen 3-8 uker.

Forstå Kenepa Seedlings


Du kan transplantere dine Kenepa frøplanter utendørs når de er ca to år gammel og to meter høye. Kenepa kan ta fem til ti år å blomstre fra frø, og krever både mannlige og kvinnelige trær for produksjon av frukt. Selv om noen få kenepas kan gjøre både mannlige og kvinnelige blomster på samme treet, mest wonâ € ™ t. Mannlige trær vil ha blomster med pollenbærere, men ingen arr og kvinnelige trær 'blomstrer har arr, men ingen pollenbærere. Som det vanligvis er umulig å bestemme kjønn på et frukttre før den blomstrer, kan utålmodige gartnere ønsker å rot borekaks fra bevist mannlige og kvinnelige trær med fly-lagdeling i stedet.