Hovudside

Ved å plante Mums i sone 5

by Walther

Ved å plante Mums i sone 5

Krysantemum er lyse, kraftige blomsterplanter i hjemmet hagen. Som ettårige, viser de sin gul-oransje, røde, brune og hvite blomster gjennom sensommeren og høsten i alle områder av landet. De også vokse med begrenset frost hardførhet og har korte lifespans. I US Department of Agriculture hardførhet sone 5, vent inntil luft varmer og plante mødre i hagen eller i potter med riktig jord blanding.

Sone 5


USDA sone 5 kommer over de nordlige statene i landet og gjennom Midtvesten. Denne sonen har lyse, varme somre og vintre som faller til minus 20 grader Fahrenheit. Krysantemum vokser bare i løpet av sommeren i disse betingelsene og dø under harde fall frost.

Planting Season


Krysantemum mislykkes i frost og så kreve midten av våren, frostfritt planting. Plant mamma frøplanter i slutten av april til midten av mai i sone 5, når frost heiser og temperaturer varme til 65 til 70 grader. Purdue University Department of Hagebruk advarer mot fall beplantning i kalde områder som sone 5.

Nettstedet og Jord


Purdue University Department of Hagebruk anbefaler godt forberedt, rask drenering jord for mødre. Velg store potter for beskyttet voksende eller solfylte hageflekker for disse sol-elskende blomster. Bland organisk kompost, humus, torv mose eller blad mold i naturlig jord for utendørs beplantning. Bland en av disse organiske endringer med rask drenering potting jord for potte beplantning. Disse blandingene lage næringsrik, fuktig fundamenter for å gi næring til mødre gjennom sommeren og utover høsten.

Vedlikehold


Bland kornete 10-10-10 gjødsel i jorda for rask vekst og blomstring i sone 5 og mate mødre igjen i juli, midt i sesongen. Hvis du bruker vannløselig plante mat, påfør en gang i uken for kontinuerlig ernæring. Vann mødre med to inches av vann i uken. Se etter blomstringen i august og september i denne regionen.