Hovudside

Sanger å hjelpe en Plant Grow

by Walther

I oppveksten hadde jeg en av de bestemødre som hadde massevis av vakre stueplanter. Jeg vil aldri glemme synet av hennes lent over til å snakke og synge til dem som hun vannet dem. Bestemor sverget at det å snakke til dem hjalp dem vokse og holde seg frisk. Mens Philodendron ikke kan forstå hva du sier, viser det seg at det å snakke eller synge til plantene dine virkelig kan hjelpe dem til å vokse.

Planter absorberer karbondioksid


Planter trenger karbondioksid til å vokse. Når du snakker eller synger til en plante, du puster ut karbondioksid fra kroppen din, som planten kan absorbere. Snakke eller synge til en plante er også bra for deg fordi igjen, anlegget utstøter oksygen at mennesker trenger. Men ville du må tilbringe timer per dag snakke eller synge til dine planter. Du må også være veldig nær dem for dem (og du) til nytte. Ideen om å snakke med plantene kom i 1848, da tysk professor Gustav Fechner skrev at planter, som mennesker, dratt nytte av å bli overøst med oppmerksomhet og diskusjon. Andre studier forsøkt å bevise at beroligende musikk var gunstig for planter.

Ingen klare svar


Ingen er egentlig ganske sikker på om å snakke og synge til planter hjelper dem å vokse. Mens mange vitenskapelige studier har blitt gjort, er det ingen klare svar. Men talsmenn for teorien sverger at danner en symbiant forhold til dine planter, noe som betyr et nært og langsiktig forhold mellom to forskjellige arter, fordeler både anlegget og den personen omsorg for anlegget.

Beroligende musikk for plantene dine


Beroligende musikk ser ut til å være mest gunstig for planter. Akkurat som spedbarn, synge vuggesanger til planter kan hjelpe dem til å vokse. Komme i nærkontakt med planten som du synger. Sanger med massevis av "h" høres i dem, at få deg til å utvise den største mengden av karbondioksid, vil være mest nyttig. I sin bok "The Sound Of Music og planter," Dorothy Retallack skrev at planter utsatt for myk, beroligende musikk vokste raskere og sunnere, og at de faktisk lente seg mot kilden til musikken akkurat som planter helle mot kilden til sollys. Omvendt, bemerket Ms Retallack at det å spille høyt, voldelig musikk, som hard rock, forårsaket planter å faktisk lene bort fra musikkilden og å visne og dø.