Hovudside

Washington Apple pollinator varianter

by Walther

Staten Washington er kjent for sin eple produksjon. Ifølge Washington Apple-kommisjonen, er denne tilstanden hjem til over 7500 forskjellige varianter av eple. Imidlertid er noen varianter mer vanlig dyrket enn andre. Som andre typer epler, disse Washington eplesorter krever andre typer epletrær å pollinere dem. Hjem dyrkere bør vite hvilke pollinatorer er best for sine epletrær før planting.

Red Delicious


Red Delicious epler er godt kjent for sine velskapt, mørke røde frukter. Denne eple variasjon kan lett bestøves av mange andre, inkludert Lodi, Pristine, Gala, Jonathan, Honeycrisp, Golden Delicious, Winesap, Fuji, og mange andre. Red Delicious trær er ikke selv pollinerende, imidlertid.

Golden Delicious


Opprinnelig fra West Virginia, Golden Delicious epler er runde, gule, og veldig søt. Denne eple variasjon er en annen enkel pollinator, og gjør det bra med Brasebrun, Winesap, Granny Smith, Red Delicious, Honeycrisp, Gala, Jonathan og andre mid-season epler. Golden Delicious epler kan self-pollinering, men sett mer frukt per år når øves av andre trær.

Gala


Gala epler er mild og søt, med rødlige skinn og grønne striper. De er forholdsvis liten, og motstå blåmerker godt. Som Red og Golden Delicious epler, Galas pollinere godt med andre varianter, så lenge disse epletrærne blomstrer i løpet av midten av sesongen. Som Golden Delicious epler, kan Galas selge-pollinering, men produserer bedre når andre pollinatorer er tilgjengelige.

Fuji


Fuji epler ble opprinnelig utviklet i Japan, som en krysning mellom Red Delicious og Virginia Ralls Genet epler. De er store, runde, og veldig søt, med en skarp tett kjøtt. Fujis er en midten til slutten av sesongen eple som kan bestøves av de fleste andre varianter, inkludert Gala og både røde og Golden Delicious. De ikke pollinere seg godt.

Granny Smith


En klassisk pai eple, Granny Smiths er skarpe, saftig og surt. De oppsto i Australia, og har lysegrønne skins. Granny Smith epler har en relativt lang blomstrende periode, fra slutten av den tidlige blomstringen sesongen godt inn i slutten sesongen. Granny Smith epler kan selv pollinering og produsere frukt, men bedre når bestøves av noen annen midten til slutten av sesongen eple, inkludert varianter som er nevnt ovenfor.