Hovudside

Black Tree Fungus

by Walther

Hvis et tre som var nylig sunne begynner å vise en svart eller brun merking og disfigurations på stammen og kropp, kanskje svart sopp være til stede. Svart sopp er en sykdom som kan forandre treets utseende, men kan også drepe treet hvis venstre ubehandlet. Denne sykdommen er en stor trussel mot Prunus slekten, som representerer plommer, svisker og kirsebær.

Historie


Svart sopp ble først funnet i Nord-Amerika, hvor det antas å ha sin opprinnelse. Det første tilfellet dateres til 1811 i Massachusetts. I 1821, begynte LD Schweinitz å samle inn prøver. I det 20. århundre, begynte soppen å vises på trær utenfor Nord-Amerika.

Identifikasjon


Svart tre sopp er også kjent som sort knute, fordi det vises på treet som liten, avrundet fremspring. Men denne knuten utseende er avansert stadium av vekst. Før dette, vil soppen være forholdsvis flat og hvitgrå eller grå farge. I avanserte stadier, vil disse knutene av sopp klynge sammen.

Årsaker


Fordi det er en sopp, det sprer seg av fordelingen av muggsporer. Disse sporene kommer fra andre trær eller planter i området, eller er brakt inn. Sporene sive inn i rotsystemet, når bakken er vannet eller regnet på. Eller, de sporer feste til flekker på treet kropp som har vært utsatt på grunn av skade.

Behandling


En soppmiddel kan brukes, opp til midten av sommeren, for å fjerne eventuelle sporer. En lokal barnehage bør konsulteres for den type soppdreper. Tre deler som har blitt smittet bør beskjæres eller fjernes. Hvis trestammen er sterkt infisert, og fjerning av den delen er umulig, kan hele treet må fjernes. Igjen, ta kontakt med en lokal barnehage for å få råd. Noen trær kan være i stand til å motstå tap av deler, noen kan ikke.

Forebygging


Det første trinnet er å sjekke alle trær og planter for mugg som har blitt brakt inn i området. Dersom soppen er funnet, skal treet bli returnert, eller de infiserte delene beskjæres. Infiserte tre deler som har blitt beskåret bør bli brent. Området rundt infiserte trær, etter beskjæring, bør raket for å fjerne alle mulige spore
bærere.


Relaterte artikler