Hovudside

Deer Spis Potet planter?

by Walther

Deer Spis Potet planter?

Hjort er selektiv om deres mat. De spiser grønne planter i stedet for gress, så ettårige og stauder er de mest sårbare hageplanter. Hjort er like diskriminerende om potetplanter. Noen arter trenger beskyttelse mot hjort, mens andre er generelt trygt.

Varianter Hjort Foretrekker


Søtpotet og den ornamentale søtpotet er blant de hjort-foretrukne varianter. Bladene er oftest offer for hjort surfing, men noen ganger utsatt røtter blir skadet også. Selv om ikke deres favoritt, irske poteter tidvis lider hjort skade.

Hjort-Resistant Potato Planter


Den beste måten å beskytte en potet hage fra hjort er å plante hjort-resistente potettyper. Hjort tendens til å ignorere de fleste potetsorter. Gartnere bør velge alle arter unntatt søtpoteter å unngå hjort lemlestelse.

Repellents


Gartnere bør vurdere hjort repellents før noen skade begynner. Kategoriene av midler er kontakt, som arbeider ved smak, og området, som arbeidet ved lukt. Råtne egg repellents arbeide både med smak og lukt, og er effektive opp til seks måneder. Et område frastøtende varer i opptil fire uker.

Betraktninger


Når snøen er nesten borte og dagene blir lengre, hjort søke etter nesten alt som er spiselig. I løpet av denne tiden, bare om noen potet variasjon er sårbar, spesielt hvis det er godt gjødslet og buskete.