Hovudside

Problemer med sprøytebetong Pools

by Walther

Problemer med sprøytebetong Pools

Sprøytebetong bassenger er blant de vanligste basseng bygd for hjemmebruk. Laget av en blanding av sand, sement og vann, sprøytebetong bassenger er svært holdbare og gir eierne et bredt spekter av designmuligheter. Sprøytebetong bassengene er ferdig med gips eller fliser, avhengig av eierens preferanse. Du kan også tilpasse størrelsen og formen på en sprøytebetong basseng, som ikke alltid er mulig med vinyl-lined eller glassfiber bassenger. Men flere problemer kommer med sprøytebetong bassenger som du bør vite om før du kjøper dette bassenget for ditt hjem.

Lengre byggetid


Sammenlignet med glassfiber eller vinyl liner bassenger, sprøytebetong bassengene har betydelig lengre byggetid. Glassfiber basseng er installert i ca to uker mens sprøytebetong bassenger kan ta alt fra 8 til 12 uker å konstruere på grunn av det faktum at alle konstruksjonen for en sprøytebetong bassenget utføres på stedet. Du må grave bassengområdet, legge rør og plassere et armeringsjern ramme rutenett i bakken, og deretter spre et tykt lag av sprøytebetong rundt rammen og glatt det slik at overflaten er jevn. Bassenget må sitte i ca en uke før du påfører finish.

Krever mer vedlikehold


Fordi sprøytebetong bassengene har ofte en ujevn tekstur, gir de den ideell overflate for alger til å vokse, noe som betyr at sprøytebetong pool eiere må bli flittig om testing og opprettholde den kjemiske balansen i vannet - mer enn glassfiber eller vinyl liner pool eiere. Sprøytebetong pool eiere må teste pH balanse og klor nivåer av vannet minst to til tre ganger i uken. Hvis bassenget har en høy pH og en lav klornivå, kan alger begynner å blomstre. I tillegg må sprøytebetong basseng eiere børste eller skrubb veggene i bassenget på regelmessig basis for å hindre at skitt og annet rusk fra settling i veggens porene, noe som kan oppmuntre algevekst også.

Grovt


Avhengig av hvordan en sprøytebetong bassenget er ferdig, er det ujevn tekstur i gips generelt grov mot huden. I noen tilfeller kan individer rive opp føttene fra sprøytebetong største ruhet. Noen pool eiere med barn velger en glassfiber basseng over sprøytebetong, fordi de ikke trenger å bekymre seg for sine barns føtter blir kuttet eller skrapes på den glatte overflaten er av glassfiber.

Krev Hyppig Refinishing


Du må refinish overflaten av en sprøytebetong bassenget hver årene, som kan inkludere sandblåsing og males veggene, tilbakestille løs fliser eller fjerne flekker i gips. Prosessen er tidkrevende, så mange pool eiere ansette fagfolk for oppgaven, som vanligvis er ganske kostbare.

Mer kompliserte reparasjoner


Mens en sprøytebetong bassenget er svært holdbare, gips brukt i konstruksjonen begynner ofte å vise tegn på slitasje som bassenget aldre. Veggene kan begynne å sprekke, kan hule flekker utvikle og gipsen kan begynne å chip. Avløp lekkasjer kan utvikle så vel. Mens glassfiber og vinyl liner bassenger er også utsatt for skader, er reparasjoner nødvendig oftere med sprøytebetong bassenger fordi de ikke er fleksible, slik at de ofte opplever skade når bakken ekspanderer i vinter. Reparasjoner for sprøytebetong bassenger er vanligvis mer komplisert og kostbart fordi reparere betong er mer vanskelig.