Hovudside

Kan Candida Paronyki vare evig?

by Walther

Kan Candida Paronyki vare evig?

Paronychia, en infeksjon eller betennelse i huden rundt en spiker, kan være både smertefullt og irriterende. Paronychia candida, forårsaket av en sopp gjær, kan være spesielt vanskelig å kurere.

Årsaker


Kronisk spiker biting og kronisk eksponering for fukt er de vanligste årsakene til paronychia, ifølge University of Chicago School of Medicine nettside. Candida albicans, gjær ansvarlig for paronychia candida, vokser godt i varme, fuktige forhold som disse, noe som gjør det enkelt for smitte til å nøle og selv forverres hvis det ikke er riktig behandlet.

Tidsramme


Mens bakteriell paronychia reagerer raskt og godt på behandlingen, kan sopp varianter som paronychia candida ta flere måneder å helbrede selv med behandling, ifølge en rapport fra The University of Maryland Medical Center.

Løsninger


University of California, San Francisco nettside sier at kronisk paronychia candida krever soppdrepende medisiner og unngå eksponering for fukt. Dette ville bety at en oppvaskmaskin i en restaurant kanskje trenger en karriere endring, og den vanlige spiker biter trenger en ny dårlig vane. Enhver eksponering for fukt eller traumer kan føre reinfeksjon og behovet for videre behandling.