Hovudside

Hvordan Forstå Steam Heat

by Walther

Hvordan Forstå Steam Heat

Damp er et resultat av å anvende høye temperaturer for vann. Disse høye temperaturer overføre energi til vannmolekylene, endre deres molekyl formasjonen, noe som resulterer i overgang til en annen tilstand av materie: gass. Således, er vann en gass som damp. Denne damp inneholder energi som først omdannes det fra en væske til en gass, og den energi som er kjent som dampvarme. Damp varmen har en rekke bruksområder, inkludert strømtilførselen dampmaskiner, generatorer og turbiner. Det er også brukt som varmekilde for eldre boliger hvor dampen går gjennom metallrøret. Dampen varmen overføres til den ledende metallrøret, som deretter overfører varmen i hele rommet.

Bruksanvisning


•  Forstå de grunnleggende tilstander av materie. Det er tre vanlige tilstander: fast, flytende og gass. For bedre å forstå disse statene, en innføringsbok fysikk bok eller besøke Purdue University "States of Matter" nettside.

•  Forstå det grunnleggende kinetisk og potensiell energi. Hviler energi er potensiell energi. Energi i bruk er kinetisk. Steam er opprettet gjennom overføring av kinetisk energi. De vann lagrer denne energi som potensiell energi, trans væsken i en gass. Gassen blir samtidig frigjør kinetisk energi i form av varme. Denne kinetiske energien kan utnyttes til kraft ting. Igjen, for å forstå det grunnleggende energi, en innføringsbok fysikk bok eller besøke Department of Education hjemmeside på energiformer.

•  Gjennomføre et eksperiment for å se dampvarme i aksjon. Kjøp et hjul fra en fest forsyning eller håndverk butikken. Ta en kjele med vann og sett den på ovnen din. Slå ovnen på. Varmen fra ovnen vil sakte overføre til vannet, etter hvert forårsaker at vannet skal koke og damp. Når vannet koker, hold hjul over potten. Se hjul bladene spinne. Dette er en illustrasjon av dampvarmeenergi overføres til hjul for å få den til å rotere. Faktisk er dette grunnen hvordan en dampturbin fungerer.

Tips og advarsler


  • Hvis du gjennomfører hjul eksperiment, være forsiktig rundt varmen fra ovnen. Du ønsker ikke å avsløre din nakne hånd til damp varme. Hvis din hjul stammen ikke er lang nok, slitasje ovnen votter for å beskytte huden din.