Hovudside

Er det Helserisiko med Quartz Benkeplater?

by Walther

Er det Helserisiko med Quartz Benkeplater?

Kvarts countertops tilbyr en vakker kjøkken design, men kan ha skjulte farer. Både basen mineral og en av de populære belegg har potensielle ulemper, og forsiktighet bør brukes før du installerer slike tellere.

Quartz Stråling


Per mai 2010 har EPA bestemmes mengden av radon utslipp er sjelden farlig i granitt benkeplater - som inneholder kvarts. Det foreslår minimere eksponering for radon, fordi store mengder kan øke risikoen for å utvikle kreft, spesielt hos røykere. På grunn av behandlingen av steinen, er de fleste kvarts plater forseglet, og mulige utslipp blir drastisk redusert, om ikke fullstendig eliminert.

Benkeplate Coating


Ett belegg for kvarts countertops inkluderer en antimikrobiell additiv, varemerkebeskyttet under navnet Microban. En konkurrent rapporterte en økning i salget fordi folk tror Microban er et plantevernmiddel, men produktet er laget av triklosan, som brukes til å desinfisere sykehus. Alternativt kan dette føre til bakterier på benkeplater med Microban å utvikle en resistens mot antimikrobielle midler, noe som resulterer i spenstig stammer. En 1998 studie fra Tufts University viste E. coli utviklet en resistens mot triklosan på grunn av overeksponering. Dette har blitt verken bevist eller motbevist i Microban flater, though.

Sikkerhet


Farene ved kvarts countertops er lett tilbakevist. Den antimikrobielle belegg brukes av bare en merkevare, og det er populært i andre bransjer med få klager. Mulige stråling nivåer av radon er godt innenfor EPA retningslinjer, og tester stadig gjort for å ivareta sikkerheten. Du er mer sannsynlig å ha overflødig radon fra jorda rundt kjelleren, noe som gjør benke en usannsynlig helserisiko.