Hovudside

Hvordan Grav et Root Cellar

by Walther

God gammeldags rot kjeller er vesentlig undervurdert i denne moderne tid. I gamle dager, rot kjellere var den grunnleggende tilsvar av kjøleskapet; de var jord-vennlig, ikke-forurensende og kreves ingen elektrisitet. Mange øko-bevisste mennesker rundt om i verden er å gå tilbake til roten kjelleren igjen i en grønn innsats for å redde jorden.

Bruksanvisning


•  Grav et stort hull med traktor inn i en nordvendt skråning på eiendommen. Nordvendte lier være kul i sommer, noe som vil holde ferskvarer frisk. Størrelsen på hullet er opp til deg, og avhenger av størrelsen på hagen din og hvor mye produserer du ønsker å lagre.

•  Finish forme hullet med en spade. Mål dimensjonene på hullet og skjære tømmeret i henhold til dine mål. Du vil trenge en oppreist tømmer hver 4 meter for å tåle vekten av ryggen fylte skitt når taket er installert. Tømmeret må ikke berøre skitt på rot kjelleren sin etasje; de må være plassert i sement for å forhindre råte.

•  Still tømmeret på plass og begynne å installere cellarâ € ™ s tak på toppen av tømmer ender. Du trenger to tykkelser av kryssfiner for denne jobben. Ved søm av hver bygningsplate, må en horisontal bærebjelke som strekker seg over bredden av kjelleren installeres og skrues eller spikres fast til kryssfiner.

•  Legg et tykt ark av plast over kryssfiner taket for å hindre fuktinntrengning. Installere en luftventilen på baksiden av kjelleren for å tillate oppvarmet luft å unnslippe. Denne ventilen kan være så enkelt som en 2-tommers plastrør som skal fungere som en skorstein som strekker seg til to meter utenfor fra roten kjelleren. Dekk utenfor enden av røret med netting for å hindre at fugler fra hekkende i din pipe. Dette røret må vedlikeholdes regelmessig for å fjerne løv og rusk fra ventilen.

•  Installer et luftinntak for å tillate frisk luft inn root kjeller. Dette kan være et stykke av plastrør installert omkring en fot over kjelleretasjen for å tillate snøfall nivåer. Den ytre ende av røret må være dekket med netting for å forhindre gnagere fra å komme inn kjeller og hjelpe seg selv til en ledig måltid.

•  Pile skitt fra å grave kjelleren på toppen av kjelleren taket. Installere en fjellvegg hele veien over åpningen. Fyll i alle sprekker og hull med skitt og mose. Installere en liten isolert dør.

•  Installer hyller inne i roten kjeller tre inches bort fra sidene av kjellerveggen slik at luften kan sirkulere rundt råvarer.

Tips og advarsler


  • Pass alltid på at du har nok støtte bjelker for å bære vekten av skitt stablet oppå kjelleren taket.