Hovudside

Hvordan Paint en glassfiberbåt Deck

by Walther

Hvordan Paint en glassfiberbåt Deck

Ettersom vi blir eldre, kan vi vurdere å ha "litt arbeid" for å fjerne pigmentflekker, kviser eller rynker. Som båter blir eldre, de trenger hjelp, også. Gouges få fylt i, lerret eller teak blir erstattet, og skrog og dekk gå fra gelcoat å male og voks. Male over en glassfiber dekk er som kosmetisk kirurgi, og tilbyr en langsiktig løsning som hindrer nedbrytning av båtens finish, eller kanskje det forbedrer med sklisikre dekk belegg. Nøkkelen til et vellykket prosjekt ligger i de skritt du tar.

Bruksanvisning


•  Mask kantene av området du har tenkt å male med malerens maskeringstape. Midlertidige deksler av plast søppelsekker for å dekke dekksutrustning, vents og andre elementer på dekk som ikke vil bli malt. Sikre poser med duct tape.

•  Vask området som skal males med flytende oppvaskmiddel og vann. Skyll området med rennende vann og la området tørke helt. Dypp en ren klut i en avvoksing løsningsmiddel, slik som MEK eller aceton, og tørk området med løsningsmiddel for å fjerne eventuelt fett eller voks kleber til overflaten.

•  Sand dekk med 80-sandpapir og en eksentersliper til grov opp overflaten slik at den vil akseptere maling.

•  Gjør stikk reparasjoner til skadede glassfiber med epoxy lim. Det er tykkere enn den vanlige marine epoxy, og epoxy tar lengre tid å sette enn gelcoat eller andre polyesterfyllere, men epoxy lim skaper et mer stabilt, hardere overflate. Når epoksyen har herdet grundig, sand det nivå med 80-sandpapir.

•  Bland den todelte marine epoxy primer maling i henhold til maling produsentens instruksjoner, i grupper små nok til å søke raskt med en maling roller. La primeren tørke, og sand med 220-sandpapir og eksentersliper. Tørk av slipegrader bort med en klut dyppet i aceton, og skyll området med klart vann, slik at overflaten er helt tørr før maling.

•  Bland sparkling av marine epoxy maling i små grupper, tynnet med malingen er løsemiddel. Påfør malingen i tre tynne strøk, med en malingsrulle. Etter maleriet prosjektet er fullført, markerer området som "forbudt" og la malingen herde grundig. Fjern alle maske materialer, inkludert maskeringstape og midlertidige dekker.

•  Påfør automotive lim voks til den nylig malt området, ved hjelp av en sirkulær, overlappende bevegelse. La voksen tørke til en hvitaktig pulver, poleres deretter vokset område med en poleringsmaskin.

Tips og advarsler


  • Hvis du søker en kommersiell spesielt formulert skli dekk maling, følge de spesifikke instruksjoner for å blande de siste strøk med maling.
  • Hvis du bor om bord i løpet av denne prosessen, må du huske på at maling røyk "vask". Slå på vifter for å spre røyk så raskt som mulig, og bag med klær og sengetøy. Sove på dekk, eller fullført deler av dekk, hvis et hotellrom er ikke en mulighet.
  • En godt ventilert plass er et must for enhver maleri jobb.