Hovudside

Problemer med asbest i Betong Avløpsrør

by Walther

Problemer med asbest i Betong Avløpsrør

Bevis av asbest bruk dateres tilbake til 3000 f.Kr. i Skandinavia, men bruk økt jevnt under den industrielle revolusjon. Ett av bruk av asbest er å stille det indre av betong kloakkrør. Dette er fordi asbesten gir det indre av røret økt glatthet og hydrauliske egenskaper. Denne bruk av asbest i rørene forårsaker uønskede problemer. Det var ikke før på 1890-tallet at en kobling ble funnet mellom innånding asbest og helseproblemer.

Asbestose


Når betongen avløpsrør krever vedlikehold, er risikoen for å puste inn støv fra asbest er en helserisiko. Inhalering av asbest kan forårsake asbestose, som er en arrdannelse i vevet. Ifølge Mayo Clinic, "tegn og symptomer utvikles når skader og arr forårsaket av asbest fiber føre til stivhet i lungevevet, slik at lungene ikke kan trekke seg sammen og utvide normalt (en form for lungefibrose)."

Tarmkreft


Når kloakkrør er foret med asbest, er det mulighet for at partikler av asbest kan inntas når avfallet behandles i drikkevann. Når svelget, kan asbest partikler forårsake tarmkreft.

Mesothelioma


Ved service betongrør foret med asbest, risikerer arbeiderne inhalere asbeststøv. Innånding av asbest kan forårsake mesothelioma, som er en sjelden form for lungekreft.