Hovudside

Hva er en Copper Clad Beholder?

by Walther

Hva er en Copper Clad Beholder?

En kobberkledd stikkontakt er en stikkontakt - ofte kalt en stikkontakt - utviklet for å imøtekomme kobberkledd aluminium ledninger. Bruken av aluminium ledninger gjennom 1960- og 70-tallet har senere reist en rekke sikkerhetsproblemer; kobberkledt aluminium ledninger var ment å løse disse problemene, og bestemte beholdere ble produsert for systemet.

Aluminium Kabling


En 1960 mangel på tilførsel av kobber ledet produsenter å bruke alternative materialer til å lage wire. Bruken av aluminium wire, særlig der spurs til apparater og beholdere ble spleiset fra tyngre kretser, ble vanlig fra midten av 1960-tallet til midten av 1970-tallet. Materialet ble brukt både for generell 15- og 20-amp beholdere og for tunge etterspørsel apparater, for eksempel tørketromler og ovner.

Dessverre er visuell identifisering vanskelig. De fleste aluminium ledninger ble omsluttet i samme "Romex" -type plast som dens motstykke av kobber. Ved hjelp av en lommelykt satt på en parallell vinkel til bekledningen bør avsløre pregede "AL" merker på plast. Mest vindsperre omtalt utskrift som leser "AL" eller "Aluminum", men utskriften har en tendens til å visne helt bort etter flere tiår.

Kobber-Clad Aluminium Wiring


Fordi aluminium ledninger ikke leder samt kobber, genererer den mer varme og derfor utvider seg mer under bruk. Denne overdrevet ekspansjon og sammentrekning var spesielt problematisk på tilkoblingene bak beholdere, hvor strammet ned skruehodene brukes til å felle ledningen i mottakere. Aluminiumstråder hadde en tendens til både å løsne og å sprekke under skruene, som begge effekter forårsaket gnister. Tilkoblinger gjort på disse skruforbindelser var utsatt for oksidering, også. Oksidering har løst problemet ved å bruke kobberkledning, en mikroskopisk kappe av kobber rundt single-strand kjerne av aluminium.

Kobber-clad aluminium kan identifiseres ved å inspisere spire ender på cut-offs. Hvis enden av tråden vises sølv, i stedet for en jevn kobberfarge, er det aluminium kobber-kledd. Vindsperre på en slik ledning skal skrives eller preget "CU Clad AL" eller lignende.

Farene ved Aluminum Wiring


En nasjonal undersøkelse i aluminium ledninger, utført for den amerikanske Consumer Product Safety Commission av Franklin Research Institute, ankom noen oppsiktsvekkende konklusjoner. Deres forskning fant at "boliger bygget før 1972, og kablet med aluminium, er 55 ganger større sannsynlighet for å ha en eller flere ledningstilkoblinger på utsalgssteder nå Brannfare betingelser enn boliger kablet med kobber."

De brannfare ble identifisert som skjer på forbindelser til ledningene systemet, for eksempel hvitevarer, brytere, koblingsbokser og beholdere. Disse problemene ble forårsaket av forverringen i aluminiumstråd på forbindelser som beskrevet ovenfor. Forverringen økt motstand ved tilkoblingen, motstanden forsterket forverringen og den onde sirkelen ble trinnvis. Samt gnister, økningen i motstand førte direkte til overoppheting på tilkoblingene når apparatet eller stikkontakt var i bruk, og den overoppheting forårsaket branner. Ifølge studien, kan festeskruene i beholdere nå temperaturer på 300 grader C i normal bruk.

Kobber-Clad Beholdere


Kobber-clad aluminium ledninger er designet for å redusere farene ved aluminium ledninger ved radikalt redusere oksidering problemer. Spesielle beholdere ble utformet og produsert som hadde større mottakere og større skruer for å imøtekomme ekspansjonen. Disse er identifisert av merkingen "AL / Cu," vanligvis preget på baksiden av beholderen. Skruene på slike beholdere ble gjort av en messinglegering ment å både dempe den oksidering problemstillinger og å utvide seg og trekke i samme takt som aluminium. En antioksidant forbindelse ble anbefalt for bruk med dedikerte beholdere.

Advarsler om Failure Spesifikt for beholdere


Varselskilt er minimal før katastrofale feil. Vanligvis er den eneste indikasjon på at en beholder-aluminium koblingsgrensesnittet er problematisk er en oppvarming av beholderen frontplaten under normal drift. En brennende lukt kan være til stede før brenning blir lagt merke til, og apparatet er plugget inn i mottaket kan periodevis mislykkes; dette er mest merkbar med flimrende lys.