Hovudside

Hvordan Grow Pepper Planter i Texas

by Walther

Hvordan Grow Pepper Planter i Texas

En rik kilde til kostfiber, vitaminer og mineraler, paprika er en av de sunneste du kan spise. Peppers få sine "varme" fra et stoff som heter capsaicin, som kan øke kroppens stoffskifte og hjelpe deg å forbrenne fett raskere. Paprika, chili peppers og jalapenos er bare noen av de domestiserte varianter. Enten de er søte eller rødglødende, paprika er lett å vokse i Texas fra frø eller stiklinger, i en hage eller i containere.

Bruksanvisning


En Start-pepper frø innendørs i slutten av januar. Fyll en flat med fuktig blomsterjord. Plante frø 1/2 tommers fra hverandre på en dybde på 1/4 tomme. Sett i et solrikt område og holde fuktig til frøene spirer. Fortsett vanning som frøplanter vokse, og de vil være klar til å gå utendørs i slutten av mars.

•  Kjøp starter pepper planter i slutten av mars, like før du har tenkt å plante. Ta på hansker og slå hagejord med en spade, pleie til en dybde på seks inches. Rake glatt.

•  Plant pepper planter 12 til 18 inches fra hverandre, i rader fordelt to meter fra hverandre. Helle litt vann i hullet før og etter innstilling av anlegget, for å lindre transplantasjon sjokk. Hvis du plantet i containere, være sikker på at beholderne er store og at de renne riktig fra bunnen.

•  Gjødsle en gang i måneden med en vannløselig vegetabilsk gjødsel. Vann når bakken er tørr. Weed ofte for å redusere konkurransen om næringsstoffer i jorda.

•  Harvests paprika når de når modenhet eller, i tilfelle av paprika, litt før. En pepper er "varme" vil generelt øke etter hvert som den modnes fullt.

•  Ta container pepper planter innendørs i slutten av høsten og sette dem ut neste vår. Pepper planter er stauder og kan bære i flere år hvis de oppbevares borte fra kalde temperaturer eller frost.

Tips og advarsler


  • Hold et øye for bladlus. Hvis du ser disse små grønne insekter på undersiden av bladene, slo dem med en hard spray av vann fra en hageslange. Vanligvis vil de ikke være i stand til å klatre tilbake på anlegget.
  • Ikke plante paprika i den varme sommeren Texas. Pepper planter vil ikke produsere når dagtemperaturer somle rundt 90 grader.