Hovudside

Container Vegetabilsk Hage for nybegynnere

by Walther

Container Vegetabilsk Hage for nybegynnere

Dyrke grønnsaker i containere er en måte for begynnelsen gartnere å oppleve prosessen med å skaffe mat på en liten skala. Container dyrking er spesielt gunstig for leiligheten beboere som kun har en balkong eller veranda for dyrking av planter. Vegetabilske beholdere er plassert i områder som får rikelig med sollys i løpet av dagen.

Container


De fleste containere vil arbeide for å dyrke grønnsaker. De viktigste hensyn er at størrelsen på beholderen og drenering. En beholder 8 til 12 inches i diameter er tilstrekkelig for de fleste vegetabilske planter, i henhold til Cornell Cooperative Extension. Dreneringshull er nødvendig i alle beholdere for å hindre rot råtne. Porøse containere, som leire og tre, la fuktigheten fordampe raskt, i motsetning til plast eller metallbeholdere, som beholder fuktighet. Beholdere av giftige materialer bør aldri brukes.

Jord


En høy kvalitet all-purpose kommersiell jorden er ideell for container voksende, ifølge Cornell Cooperative Extension. Grønnsaker vokser best i en lett, porøs jord blanding som inneholder perlite eller vermikulitt. Jord fra hagen anbefales ikke på grunn av sin dårlig drenering. I tillegg inneholder hagejord ofte plantesykdommer og skadedyr.

Planter


De fleste vanlige grønnsaker planter vokse i containere, inkludert tomater, bladgrønnsaker, løk, erter, bønner, brokkoli, kål, gulrøtter, rødbeter og paprika. Vegetabilske transplantasjoner ta kortere tid å nå modenhet og krever færre hage skritt enn å plante fra frø.

Planting


Potting Blandingen helles inn i beholderen, med flere inches til overs på toppen av beholderen. Den voksende medium er vannes før transplantasjon er plantet for å bosette jorda. Transplantasjonen er plassert i jorden. Potting mix er glattet ut for å dekke fabrikkens røtter og skal være på nivå med bunnen av transplantasjon opprinnelige plantejord. Beholderen er plassert i en solrik beliggenhet som gir minst seks timer med sollys.

Omsorg


Container planter kan trenge sporadisk luking. Fjerne ugress når jorda er fuktig gir enklere tilgang til luke røtter. Container planter krever hyppig vanning, ifølge Colorado State University Extension Service. Container planter kan trenge vanning en gang eller to ganger daglig på grunn av høye sommertemperaturer og ekstrem fordampning i containere. Hyppig vanning forårsaker mange av jordas næringsstoffer for å gå tapt. Ved hjelp av vannløselige gjødsel legger tilbake de tapte næringsstoffer mens grønnsakene vokse.