Hovudside

Hva er trær Nyttig for?

by Walther

Hva er trær Nyttig for?

Trærne ikke spille en eneste rolle i vårt samfunn. Deres bruksområder strekker seg over mange funksjoner, fra å hjelpe omgivelsene til å gi et habitat for dyr å bare ser vakker. Trær har også en sentral rolle i økonomien, og gir trelast, papir og andre produkter. Et tre er nytten avhenger ofte av sin beliggenhet. For eksempel, tre gårder er ansvarlig for økonomisk nytteverdi, mens trær på private eller offentlige rom oppfyller de øvrige funksjonene.

Miljøfaktorer


Som andre planter, trær bidra til å gi oksygen, noe som gjør dem en viktig faktor i mennesker og dyr overlevelse. Ifølge US Department of Agriculture, en acre av trær absorberer karbondioksid og produserer oksygen tilstrekkelig for 18 personer årlig. Trær også hjelpe filter luft, fjerner mikroskopiske biter av rusk og støv, karbonmonoksid og andre skadelige gasser. Ved å filtrere disse tingene, trær minske de negative effektene på mennesker som ellers ville puste inn gasser og støv. Trær ytterligere hjelpe miljøet ved å tilby en stabiliserende kraft. Rotsystemet bidrar til å stabil bakken og kan vern mot erosjon fra flom. I tillegg suger treet i overkant bakken fuktighet som ellers kunne forårsake jord forskyvning eller destabilisering. Videre trær sile ut sola skinn, noe som reduserer skadelige stråler for alle som står under den grønne grener.

Habitater og matkilde


Trær er viktig for dyreriket. Den grener, stamme og røtter alle gir leveområder for alt fra aper til fugler og ekorn til de minste av insekter. En enkelt tre kan gi ly til en håndfull av dyrearter, lever harmonisk. Trærne også gir materialene dyr trenger for å bygge boliger, inkludert greiner og kvister for fugler og blader for ekorn. Andre dyr bruker trær som matkilde. Bærene, blomster og frukt som mange trær produserer feeds dyreliv. Noen dyr, som for eksempel giraffer, spise tre blader for å overleve.

Nyanse


En del av trærne 'mest nyttige funksjonen kommer fra nettopp gjenværende oppreist og grønne. Store trær gir skygge og kjøle ned området under blad baldakin. Dette fordeler dyrene som bor i treet ved å tilby en mer utholdelig miljø i varme månedene. Det hjelper også huseiere. Skyggen fra en sunn tre gir så mye kjøleeffekt som 10 vindu klimaanlegg som opererer i 20 timer daglig, ifølge US Department of Agriculture. Skyggen fra trær bidrar til å holde en hjemmets vegger kult, som modererer innendørs temperatur i sommermånedene. Dette kan føre til energisparing, takket være tre.

Emosjonell Nytte


Et tre skjønnhet kan ikke utelukkes blant sine nyttige funksjoner. Mange synes trær et behagelig område og stå i ærefrykt for dem som årstidene endrer og blader endre farge, slipp og vokse. Det høye antallet besøkende til Californias redwood skog viser at folk henter inspirasjon fra trær. Trær gir også et fellesskap samlingssted ved utlån solide grener til svingninger eller opptre som "base" i et barnespill av tag. Et tre gir videre en følelse av historie. Nye boligfelt, for eksempel, er ofte lett gjenkjennelig for deres mangel på eldre, høyere trær, mens eldre områder vanligvis har etablert trær. Til slutt, trær spille en rolle i mange åndelige tradisjoner som en integrert del av naturen og symbol på livet.

Produksjon og handel


Trær gir mer enn skjønnhet og habitater - de også er en vare. De hundrevis av tre-baserte produkter på markedet kan ha en enormt positiv effekt på økonomien. Trær bidra til å skape åpenbare papir og treprodukter, som for eksempel avis, kontorpapir, blyanter, brensel og ispinner. Men de også blir brukt i produksjon av hundrevis av produkter, inkludert landbruksmaskiner, drivstoff og dekk. Deres frukt, blomster og nektar gir mat og drikke for markedet. Tre bark, ekstrakter og frukt er brukt til å lage medisin. Produksjon og salg av noen av disse produktene kan hjelpe et lokalt område, og at positiv effekt bare vokser når produktene omsettes regionalt eller internasjonalt.